Crash dieet kan beginnende diabetes type 2 genezen
June 26th, 2011 in Health & Beauty by Najat

Wetenschappers van de Universiteit van Newcastle zijn tot deze conclusie gekomen na een onderzoek onder een elf mensen met diabetes type 2, ze leden korter dan vijf jaar aan de ziekte.

De groep werd door de onderzoekers twee maanden lang op een streng dieet gezet, het enige wat ze mochten eten was groenten met weinig zetmeel en dieetshakes. Het resultaat was al na een week zichtbaar. Het bloedsuikergehalte van de deelnemers was voor het ontbijt al gelijk aan die van mensen zonder diabetes. Ook het vetgehalte in de alvleesklier bleek met acht procent te zijn afgenomen.

Na het onderzoek kregen de patiënten het advies om zo gezond mogelijk en normale hoeveelheden te eten. Uiteindelijk bleek dat zeven van de elf proefpersonen geen diabetes meer had. Maar, aangezien het een zwaar dieet is om te volgen en dus ook moeilijk vol te houden, zal het niet bij iedereen lukken. De wetenschappers adviseren dan ook dat het afvallen onder begeleiding gebeurt.

Bron: Dailymail

 

2 reacties op “Crash dieet kan beginnende diabetes type 2 genezen”

  1. EiwittenXL zei:

    Goed artikel!

    Er is bekend dat een crash dieet hier bij helpt. Wat nog veel efficiënter werkt is intermittent fasting! Je eet 16 uur niets, en daarna in een periode van 8 uur eet je wat je normaal gesproken over de hele dag zou eten.

    Door een periode langer dan 14 uur niets te eten verhoog je de insuline gevoeligheid. Dit is daarom ook een uitkomst voor mensen met diabetes type 2. Het is eenvoudig vol te houden en uit verschillende onderzoeken blijkt ook nog eens erg gezond te zijn.

  2. Bloedglucosespiegel zei:

    Ik heb hier mijn twijfels bij. Ik ben dan ook erg benieuwd naar een linkje naar de bron. Dailymail is helaas niet klikbaar.

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.