Vrijheid van meningsuiting om de wereld positief te willen veranderen
November 1st, 2016 in Youwoman by Najat

Dat zegt bijna elke flapuit die zijn five minutes of fame wil. Deze wil de mensheid redden! Hardop zeggen wat de rest van ons niet durft. Alsof de rest de vrijheid niet heeft om te zeggen wat ze willen. Maar mag ik even daarop reageren en zeggen dat ik heus wel voor mezelf kan kiezen en de keuze ook aan mijzelf wil laten of ik gered wil worden? Dank u!

 

Ongeremd je mening uiten

Als je het mij vraagt wordt de term ‘vrijheid van meningsuiting’ misbruikt door menig leeghoofd. Eerder dat overigens, dan dat het weloverwogen aangegeven wordt door iemand die daar echt over na heeft gedacht en dit ook zo weet over te brengen dat zelfs de bekritiseerde kan zeggen: “Hmm, zit wat in. Punt van verbetering.”

 

je mening uiten is een gebrek aan klasse

Als je het mij nogmaals vraagt wordt de term eerder gebruikt om te beledigen, om een reactie uit te lokken die nergens toe leidt. Op een gegeven moment zijn twee mensen boos en daar zitten we dan. Is de wereld er een betere plek van geworden? Volgens mijn mening niet in ieder geval.

 

Begrijp me overigens niet verkeerd. Er zijn zoveel dingen die we kunnen en moeten aankaarten, maar de manier waarop er tegenwoordig maar geroepen wordt zet geen zoden aan de dijk. Waar is de opvoeding? Hoezo vindt iemand het maar oké om constant maar te blaffen naar alles en iedereen wat maar een beetje anders is? Ben je opgevoed door honden, vraag ik me dan af?

 

Het is gewoonweg een gebrek aan klasse. Niet de moeite doen om de boodschap aan te laten komen zodat het met verstand wordt ontvangen en overdacht. Heel hard roepen is een trend waar we zo snel mogelijk vanaf moeten komen. Wil je ongegeneerd de waarheid kunnen roepen, dan sta je tegenover een spiegel, want een beter milieu begint bij jezelf.

Wat er echt toe doet bij je mening uiten

Het gros is echt wel alert genoeg om te weten in hoeverre iemand ontwikkelt is en dit ook als zodanig kan brengen. Op de mening van die mensen zitten wij te wachten. Een die je doet nadenken, beslissen en nogmaals heroverwegen. Een mening die meer de nadruk legt op het feit dat het nooit zo zwart/wit is en de kracht vooral in de nuance ligt. Maar je woorden kiezen, de tijd voor nuance nemen en je mening nogmaals overdenken kost teveel tijd. “Eerst maar wat roepen en de scherven zoeken we later wel uit.” Jammer, heel jammer, met wat we tegenwoordig allemaal aan mogelijkheden hebben. We kunnen een medicijn tegen kanker vinden, sneller vliegen naar de maan en zoeken naar geluk. Maar de herrie, het lawaai van degene die constant zo hard roepen overstemt het nadenken.

 

Lees ook:

Wat zijn de karaktereigenschappen van een slechte vriendin?

Boven je stand leven is buiten je verstand leven

vrijheid van meningsuiting

vrijheid van meningsuiting

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.