Relatieproblemen 2.0
April 21st, 2016 in Literature by Najat

‘Happily ever after’ lijkt in deze tijd nog meer een sprookje dan ooit te voren. Elke verleiding ligt binnen handbereik, letterlijk en je moet als partner heel wat in huis hebben om de aandacht van jouw wederhelft niet te verliezen. Te snel wordt er tegenwoordig dan ook gegrepen naar een scheiding met nog meer gevolgen van dien. In regelmaat zal ik wat meer schrijven hierover. Ikzelf ben inmiddels 18 jaar getrouwd en de nodige hobbels achter de rug en daarnaast heb ik flink wat verhalen mogen aanhoren en adviseren van andere dames die mij online contacteerden. Ik moet ze een ding toegeven; ze gingen op zoek naar een oplossing. De ‘oervrouw’ in hen wilde niet opgeven en vergaarden via mij en waarschijnlijk ook andere kanalen hun ‘uitrusting’ om hun relatie te redden en in rustiger vaarwater te brengen.

 

relatieproblemen constateren

Je zit niet lekker in je vel en aanvankelijk leg je niet altijd gelijk de vinger op de zere plek. Je voelt je eenzaam, niet gehoord, je bent moe, hebt niets om naar uit te kijken en zo ga je nog even door tot de bom valt. Wie geef je dan als eerste de schuld? Diegene het dichtst bij jou, je partner. Hij doet niet genoeg voor je, hij is teveel met zichzelf bezig, hij is vaak weg, hij zet jou niet op de eerste plaats, hij , hij en HIJ! Je beseft dat je niet in het huwelijk zit dat je je altijd al hebt voorgesteld. Al die sprookjes die je ooit kwijlend hebt bekeken en zeker wist dat jij het volgende prinsesje in je huwelijk zult zijn zijn sprookjes gebleven. In dit eerste deel begin ik even bij het begin, want je hebt niet alles gezegd in een paar alinea’s.

 

Waarom ontstaan er relatieproblemen?

Er zijn zoveel elementen waar je relatie aan kan stuklopen. Verveling, financiële problemen, vreemd (willen) gaan. Je kunt zo nog wel wat meer redenen verzinnen, maar het komt erop neer dat je relatie/huwelijk ergens verwaarloosd in een hoekje ligt. Het heeft een paar spreekwoordelijke stoten gehad en ligt nu daar stof te vangen. Niemand wil het aanraken, aankijken, oppakken, want zo waardevol oogt het niet meer. ‘Weg ermee!’, denk je gelijk en je wederhelft toont ook al niet zoveel meer initiatief meer misschien. Je hebt de waarde van je relatie uit het oog verloren. Je weet niet meer waarom je er ooit aan begonnen bent en soms wil je jezelf wel voor de kop slaan ervoor.

 

Waarde van je relatie

De waarde van je relatie geef alleen jij aan. Door hoe je ernaar kijkt en ermee omgaat. Gooi je het te grijpen voor iedereen of koester je het en geef je het een plek waar niemand aan kan komen. Vaak genoeg zie je relaties ‘opeens’ stranden terwijl net ervoor er nog geen vuiltje aan de lucht leek te hangen. Ze lijken nonchalant en vooral de vrouw die er het meest over kan zeggen, geeft met iets teveel nadruk aan dat het altijd goed gaat. NOOIT ruzie en na 20 jaar nog steeds verliefd. Ik acht het niet onmogelijk, maar zelf wil ik vaak weleens op zoek gaan naar een schop en een alibi.. Maar zeg nou zelf, NOOIT ruzie of onenigheid? Je hebt NOOIT ruzie als je elkaar nooit ziet. Laat jezelf dus daarom niet gek maken door andermans mooie verhalen. Bedenk elke keer weer waarom je deze relatie bent aangegaan.

 

Elke dag een beetje

Net zoals ontevredenheid er met de dag meer is in geslopen, zo moet het er ook elke dag iets meer uit gewerkt worden. Een aantal dingen kunnen je op weg helpen om een begin te maken. Je partner te laten zien dat je wel wilt vechten voor je relatie en in ieder geval voor je eigen gemoedsrust in de toekomst.

 

Het bed

Daar eindigt een dag en daar begint het. Hoeveel vrouwen ik ook gesproken heb, altijd gaf ik met klem het eerste advies; blijf altijd in je eigen bed slapen. Na ruzie ergens anders slapen is NIET goed. Zo simpel als dat! Hoe boos je ook bent of hij is, laat je niet wegjagen, niet door hem en niet door je eigen koppigheid.

Man and sculpture

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.