Opgeven? Niet vandaag!
November 6th, 2012 in Literature by Najat

Met alle moed begin je vanuit een onuitputbare bron lijkt wel. Je kan de wereld aan en het gaat je lukken! Zeker weten! Je investeert tijd, geld en ondertussen wordt je onderneming onderdeel van je leven en kun je niet meer zonder. Je valt

niet in slaap zonder eerst te kijken of er interessante mailtjes zijn binnengekomen en iedere vorm van interesse in jouw onderneming wordt hartelijk ontvangen als een vorm van erkenning voor hetgeen waar jij mee bezig bent.

 

Straks

Even later, soms niet zo veel later en soms wel zo veel later, staat de man met de hamer achter je. Onverwacht krijg je de dreun waarvan je dacht jou nooit te zullen bereiken. Het gaat niet snel genoeg met jouw onderneming, je ideeën raken op, je visie voor de toekomst raakt vertroebeld, je ziet het gewoonweg niet meer zitten. Weet je wat? Je stopt er gewoon mee, des te eerder je kunt genezen van deze aanslag op jouw tijd en energie en des te minder mensen ervan af weten om zo weinig mogelijk gezichtsverlies te lijden.

 

Just checking!

Een van de oorzaken, en waarschijnlijk het belangrijkste, van dit gevoel is voorbereiding of het gebrek daaraan. De beste manier om je voor te te bereiden is via een ondernemingsplan. Slaak je nu een diepe zucht? Lees dan even verder, want het kan zomaar eens meevallen. Met een ondernemingsplan stel je jezelf voor, geef je aan welk probleem je wilt oplossen en welke richting je op wilt groeien. Zet dit desnoods allemaal op een a4 en kijk hier iedere week weer naar en pas aan en voeg er dingen bij. Hier op WOMANXYZ kun je al genoeg richtlijnen vinden en waar we de komende tijd verder op uitbreiden, dus daaraan geen gebrek!

 

Is jouw onderneming nog niet zo groot als de ondernemingen waar ze online over spreken? Trek je daar NIETS van aan, dat is namelijk de eerste stap voor het uitstippelen van je eigen weg.

 

Een stap terug

Besef ondertussen dat het nemen van een stap terug heel normaal is. Je hebt er vanaf het begin een diepe duik in genomen en bent pas boven komen drijven toen je het niet meer zag zitten. Neem die stap terug, doe zelfs een paar dagen of een week lang NIETS meer aan je onderneming en overdenk, relativeer en kijk vooral kritisch naar jezelf.

Want daar begint het mee.

 

Niet zonder slag of stoot

De grillen van ondernemen, het bestieren van een organisatie en alles wat daarbij komt kijken is een combat. De eerste stoot wordt uitgedeeld, vang jij die op? Deel je er zelf een paar uit? En na hoeveel rondes is de K.O.? Zorg in ieder geval dat jij niet na de eerste ronde al op de vloer ligt.

womanxyz

Editie week 45

In analyse: Ups and downs

Jezelf heruitvinden

Vermoeidheid die je opbreekt

Jij en jouw huis

Er van tussen!

Opgeven? Niet vandaag!

Feelgood: Prikkel je zintuigen

De sjaal, HET winteraccesoire

 

LEES OOK:

Business

Het recept om een goed idee uit te werken

Hoe organiseer ik een workshop?

Kopje suiker lenen? Een gat in de markt!

 

Lifestyle & smalltalk

Aan de man

Genieten van elk seizoen

Onderhandelen voor mammies

 

Health & beauty

Avocado’s zijn goed voor je

De kwaliteiten van olijfolie

De kracht van gember

 

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.