COLUMN: Met een strik in mijn haar
November 27th, 2012 in Literature by Najat

Vroeger, niet zo heel vroeger, toen ik klein was, was er de trend van de haarspeld

in de vorm van een strik. Na lang doordrammen mocht ik hem dan eindelijk ook eens aanschaffen. Omdat ik amper zeven jaar was mocht ik nog niet alleen naar de winkel en al helemaal niet nog een stuk verderop naar de drogist die de spelden verkocht. Daarom had mijn moeder met de buurvrouw afgesproken dat elke keer als we iets nodig hebben, ik eerst via de buurvrouw moest om samen met haar oudere dochter mee te gaan.

En dan wil net op die middag dat ik eindelijk mijn moeder zover had gekregen om die speld te krijgen, de puberale hormonen van het buurmeisje opspelen en ze pertinent niet mee wilde! Hoe kon het gebeuren! Ik kende Murphy’s Law toen nog niet, maar deze kende mij al wel kennelijk. Ik moest en zou die speld krijgen, diezelfde dag nog! Ik bleef iets langer de buurvrouw smekend aankijken, maar ze kreeg haar dochter gewoon niet in beweging. Uiteindelijk werd ik weggestuurd met de mededeling dat ze de volgende dag wel met me mee zou gaan.

Ze woonden tweehoog in een flat en terwijl ik de trap naar beneden nam besefte ik een ding; Dit ging me niet afgenomen worden! Ik heb de straat al zovaak overgestoken samen met het buurmeisje dat ik onderhand wel wist dat je kon oversteken wanneer er geen auto’s reden. Sterker nog, ik bleef staan tot ik kon oversteken met iemand anders, over meeliften gesproken. Eenmaal bij de drogist maakte ik stotterend mijn keus, het liefst zond ik haar telepathisch mijn boodschap zodat ze zonder al teveel conversatie de speld inpakte, afrekende en ik de winkel weer kon verlaten.

Blij met de speld in de ene hand en een pak pasta in de andere kwam ik thuis aan en vertelde trots en blij hoe ik het zellùf gedaan heb. Ik kreeg de wind van voren natuurlijk, maar alles heeft een prijs en gaat niet zonder risico besef ik nu. Ook het krijgen van zelfvertrouwen.

 

Dat is ook het thema van deze week: Zelfvertrouwen. Hiermee kun je een veel meer, zeker wanneer je onderneemt en van de ene in de andere nieuwe omgeving valt heb je zelfvertrouwen nodig.

 

Deze week:

Wat ‘doe’ je met jezelf?

Boost your energy

Sta rechtop!

Column: Met een strik in het haar

Kroupys

Ondernemingsplan: Trends

In analyse: Netwerken

Fashionable sportoutfits

Leer te leren

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.