De klusjesman en zijn wijsheid
July 3rd, 2012 in Literature by Najat

Ons dak moest vervangen worden en gezien wij thuis samen zes linkerhanden hebben, moet daar een derde persoon bij komen. Na een offerte en daarvoor eigenlijk al lang het besluit met onze vaste klusjesman

in zee te gaan, kwam dan die dag dat ie om acht uur voor de deur stond. Terwijl hij naar de schuur reed gooide ik nog gauw de bekers met drinken en tussendoortjes in de schooltassen om de jongens af te zetten. Toen ik terugkwam was een kwart van het werk al gedaan.

 

Kijk, dacht ik, die begrijpt wel hoe het zit met timemanagement. Hier was geen workshop voor nodig of cursus timemanagement. Zes uur later pakten ze al weer in om te vertrekken, de klus was geklaard. Onze buren hadden hetzelfde klusje door een ander bedrijf laten doen en die waren al veertien dagen bezig. Elke dag kwam er wel iemand langs die dan een hoek van het dak apart bekeek. Hier valt wat uit te leren.

 

Terugkijkend op de hele dag heb ik drie keer een espresso gezet en op het heetste moment van die zomerdag een halve meloen aangeboden. Vier pauzes die amper tien minuten duurden. Een praatje zat er toch niet in want de beste man begreep ik toch niet. We rekenden af en hij was vertrokken naar een late klus.

 

Hij begon gelijk zonder tijd te verliezen. Hij verdeelde het werk in ‘voor de pauze’ en ‘na de pauze’ en hield de pauzes kort. Hij raakte niet ‘out of focus’ want de rekening werd des te eerder geïnd. Internet hangt vol met goedbedoelde adviezen en allerlei termen, maar zoals ik het nu gezien heb bij deze zelfstandige ondernemer is dat de mouwen opgestroopt blijven tot het werk af is. Daarna komt de beloning.

 

LEES OOK:

De kwaliteiten van olijfolie

Waar online winkelen nog niet is ontdekt

Wat te doen dit weekend?

Aan de man

Genieten van elk seizoen

Hoe nu verder?

Onderhandelen voor mammies

Jij en jouw zelfvertrouwen

Zijn ze gek geworden?

De kracht van gember

Kopje suiker lenen? Een gat in de markt!

Stiletto’s of teenslippers

Het recept om een goed idee uit te werken

Hoe organiseer ik een workshop?

Voorjaarsmoeheid

Avocado’s zijn goed voor je

Goed idee: Goedkoper reizen!

Red Velvetcake

How to

Keukenprinses to be?

Cupcakes

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.