Het recept
May 2nd, 2012 in Literature by Najat

Om een goed idee uit te laten groeien tot een goed draaiende geldmachine heb je veel nodig. Veel inzet, veel kennis en ook vooral veel investeringen. Wanneer je zelf niet voor de financiering kunt zorgen zul je creatiever moeten zijn en op zoek moet gaan naar investeerders.

Het juiste recept voor een goede presentatie die ook nog eens zijn vruchten afwerpt is moeilijk. Hij verandert namelijk constant. Het is een combinatie van wat, waar, wanneer en hoe.

Heb je een nieuw product, vraag je dan af of je het genoeg kunt beschermen. Kun je patent aanvragen op het gehele product of een paar essentiële kenmerken ervan. Een patent aanvragen kan behoorlijk wat geld kosten, reken op 5000 euro per patent, per jaar om dit te beschermen. Daarvoor heb je eerst te maken met het uitvoeren, uittekenen en documenteren ervan. Nu is daar wel een oplossing voor zoals een lidmaatschap bij het NOVU. Zij nemen het grootste gedeelte van de kosten over in ruil voor een percentage van de omzet wanneer het product uiteindelijk in productie gaat.

Food

Op het gebied van etenswaar valt er geen patent aan te vragen tenzij je daar een speciaal soort machine voor bedenkt die alleen jij kunt gebruiken. Het recept is vaak de winnende factor in deze en deze moet daarom goed beschermd worden. Naast de ingrediënten heb je ook de op elkaar afgestemde volumes en bereidingswijze die geheim gehouden moeten worden. Neem KFC als voorbeeld. De man die het recept ontwikkelde heeft samenstelling van de ingrediënten geheim gehouden tot op de dag van vandaag. Een manier die hij gebruikt is door het kruidenmengsel op een plek te laten samenstellen in uiterste geheimhouding.

Mode

Bij mode heb je een paar producten nodig die je binnen laat komen. Die ene kleurcombi of snit die nog niemand heeft bedacht. Ook hier geldt dat je geen patent kunt aanvragen maar een manier om je investeerders geïnteresseerd te krijgen is het toekomstperspectief en de reeds gedane verkopen. Dat is in dit geval erg belangrijk. Wanneer je liefhebbers hebt voor je product kun je daarop bouwen. Je hoeft niet al je ontwerpen te laten zien maar een paar van je beste ideeen om te laten zien hoe ver je kunt gaan

is genoeg.

Factor X

De factor X kan bepaald worden door verschillende dingen. Net als wanneer je hebt moeten solliciteren voor een baan wil je dit keer ook binnenkomen bij een bedrijf of zakenpartner. Je moet je kennis bij de hand hebben bijvoorbeeld. Je charmes zijn ook erg belangrijk, je moet overkomen als iemand waar een investeerder graag mee wil werken. Doe niet geforceerd zodat je zelf ook bij die investeerder terecht komt waar je jezelf kunt zijn. Dat is ook alleen maar beter voor de productiviteit.

Toekomstperspectief en verkopen

Heb je al verkopen? Dan is dit een van je beste binnenkomers. Je bewijst hiermee dat het aanslaat en dat het al op de markt is gebracht. Wat je nu nodig hebt is een stukje management of netwerk om verder te komen.

Wat heb je tot nu toe bereikt? Heb je enkel een goed idee? Besef dat dat een verdomd goed idee moet zijn waar ook nog eens niet de eerste beste tegenover ermee vandoor kunt gaan. Dit kan je heel makkelijk overkomen en wanneer het gebeurt besef dat wanneer je het kunnen hebt het eerste te bedenken je ook capabel genoeg kunt zijn een stap verder te gaan met je idee.

Opstaan leer je immers door te vallen!

Hieronder een filmpje van een droomdeal:

 httpv://www.youtube.com/watch?NR=1&v=z9nV2ah3ZdI&feature=endscreen

LEES OOK:

De kracht van gember

Kopje suiker lenen? Een gat in de markt!

Stiletto’s of teenslippers

Hoe organiseer ik een workshop?

Voorjaarsmoeheid

Avocado’s zijn goed voor je

Goed idee: Goedkoper reizen!

Red Velvetcake

How to

Keukenprinses to be?

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.