De eerste indruk die mij niet lukte
February 14th, 2013 in Literature by Najat

De eerste indruk die je achterlaat is zo belangrijk en dat kan ik alleen maar beamen doordat ik in mijn verleden een aantal blunders gemaakt heb. Deze zijn alleen voor bespreking om een ander niet hetzelfde te laten overkomen.

Solliciteren

In de tijd dat ik graag nog een baan wilde bij een bedrijf, solliciteerde ik bij Tetrapak. Een groot Scandinavisch bedrijf dat ooit zielsalleen op een industrieterrein begonnen was en er nu uitziet alsof het die plek nooit meer zal verlaten. Zodra je incheckte voelde je de bedrijfscultuur al, het koninkrijk waar je bij kon horen en je wilde er ook bij horen. Na drie sollicitatierondes had ik het overleefd, dit was kat in het bakkie, dacht ik! Tot op het allerlaatste moment we kennis moesten maken met de bedrijfsleiding waar we vaker mee te maken zouden krijgen, eenmaal aangenomen.

 

Loensen

Ik was al ‘gewaarschuwd’ dat een van de managers langdurig ziek was, maar er was geen moment waarop ik dacht dat dit aan de buitenkant te zien zou zijn. En zo gebeurde het dat het bij het geven van een hand waarschijnlijk aan mijn eigen gezicht te zien zou zijn hoe ik van binnen reageerde. De arme man loenste met allebei zijn ogen en hij deed zo erg zijn best om niet ziek over te komen. Hij deed zijn verhaal, maar ik heb er niets van meegekregen.

Natuurlijk ben ik aangenomen, in een parallelle wereld. In deze wereld heb ik geleerd met alles rekening te houden en vooral mijn eerste indruk niet te verwaarlozen.

Een van de beste punten tot nu toe vind ik het aandacht geven aan de verteller en alleen over jezelf te vertellen wanneer dit gevraagd wordt. Wanneer degene tegenover je zijn verhaal heeft kunnen doen en heeft gemerkt alle aandacht gekregen te hebben, heb je waarschijnlijk de meeste kans niet vergeten te worden.

Lees meer:

Column: De eerste indruk

Women and electronics

Extreme sports

Alle stappen voor het ondernemingsplan

Je haar: Extreem ombré!

Scrub je strak met zeezout

Concurreren met andere vrouwen

Sta rechtop!

zp8497586rq

Het is niet mogelijk om te reageren.