Wat zijn de karaktereigenschappen van een slechte vriendin?
July 26th, 2016 in Lifestyle by Najat

Zo een type in jouw omgeving dat half tot jouw vriendinnengroep hoort, maar waar jij niet goed weet waar je haar moet plaatsen. Voor jouw en haar veiligheid is het beter, mijns inziens, dat je dat wél  gauw weet. Zeg nou eens eerlijk, over de 30 en je hebt gewoon geen tijd meer voor energieslurpers. Er leeft al genoeg in je leven, carrière, kinderen, man, noem maar op. Wanneer je een andere groep vrouwen tegenkomt wil je daar kunnen opladen en dat andere vrouwen bij jou kunnen opladen. Vrouwen kunnen elkaar neerhalen als de beste, maar ook ‘empoweren’ als de beste. Ze hoeven dit alleen maar te willen. Ik denk immers altijd zo dat ik er niet bij gebaat ben wanneer een vriendin zich in een situatie bevindt waar ik niet in zou willen zitten.

 

Wees trouwens ook eerlijk en bedenk of je zèlf zo een energieslurper bent. Hier een paar kenmerken, je herkent ze of in een ander of in jezelf. Met wat tips en in beide gevallen ga je hoe dan ook vooruit in jouw levenskwaliteit.

 

  1. Slechte luisteraar

Je kunt éven niet hebben geluisterd omdat je hebt zitten bedenken wat je het beste kunt terug zeggen, maar niet regelmatig terug bevestigen wat een ander vertelt heeft is een seintje dat een ander gewoon niet geïnteresseerd is in wat je te vertellen hebt. Sluit het gesprek af en begin maar over het weer, diens schoenen of het nieuwe behang. Geef een nieuwe prikkel zodat het concentratieniveau weer kan stijgen. Lukt dit alsnog niet, dan ben je thuis vergeten de strijkijzer uit te zetten.

 

  1. Het hoogste, laatste en luidste woord

Je wordt constant onderbroken. Niemand mag uitpraten of jouw zin wordt afgemaakt met een verhaal over diens leven. Immers, haar leven is niet te evenaren! Zelfs zo hard mogelijk praten wordt niet geschuwd zodat niemand haar kan overstemmen! We hebben je gehoord, maar willen we dat nog een keer? Onderbreek, vraag om een glas water of loop naar het toilet.

 

  1. Altijd het slachtoffer

Iemand is altijd het slachtoffer, altijd te laat door het verkeer, slecht humeur omdat de ander zich niet humaan genoeg opgesteld heeft en we kunnen zo wel even doorgaan. Outtunen zeg ik dan! Kun je niet van onderwerp veranderen dan beeld je je maar in dat je ergens midden op een weiland staat en in de verte wat gebalk hoort. Ben je zelf altijd het slachtoffer? Tijd voor wat zelfreflectie! Het ligt vaker aan jezelf..

 

  1. Kritiek op anderen

Kritiek hebben op anderen kan, maar wat doe je ermee? Dwing je je mening een ander op of hou je het voor jezelf en wacht je rustig af of de persoon wel past bij jouw vooroordeel? Leef en laat leven is in deze situatie het beste. Elk persoon is anders, thank god! Is een ander in jouw buurt weer zo gezellig bezig, dan geef je juist aan dat het de verschillen zijn die ons uniek maken.

 

Goed gevoel

Elk huisje heeft haar kruisje, de een heeft wat minder geld en de ander wat minder begrip. Na een samenzijn willen mensen weggaan met een goed gevoel over zichzelf, ze hebben kunnen reflecteren en leren van anderen en ze hebben even stoom mogen afblazen. Daarmee kijk je altijd met een goed gevoel terug naar die gezellige avond.

 

Dit aangeven tijdens zo een middag of samenzijn maakt elkaar ervan bewust dat ze er niet alleen zijn voor zichzelf maar ook voor een ander. ‘Ik vindt het fijn dat ik mijn verhaal heb kunnen doen en kunnen horen waar een ander mee zit.’, dit is bijvoorbeeld zo een zin die je kunt gebruiken en die zeker wel een volgend gesprek aanzwengelt. Niemand wil een ‘giftige’ invloed hebben op zichzelf en anderen. Zo iemand waarvan een ander gelijk al weet welke gespreksonderwerpen hij zal hebben. Predictable? Naahh, not my style. Is it yours?

 

 

friends

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.