Vijf tips voor een succesvol sollicitatiegesprek
November 21st, 2010 in Lifestyle by Najat

Moet je binnenkort op sollicitatiegesprek? Volg deze vijf tips op en zorg ervoor dat je de baan krijgt! Het zijn allemaal punten waar ik vierkant achter sta. Keer op keer heb ik ze toegepast. OF ik kreeg de baan OF ik liet een goeie indruk achter.

1. Doe onderzoek
Laat zien dat je geïnteresseerd bent in de organisatie waarvoor je solliciteert. Is het bedrijf in de actualiteit geweest? Wat voor persberichten heeft het verstuurd? Een zoekopdracht op Google of een bezoekje aan de website van de onderneming kan je een schat aan informatie opleveren.

2. Bereid je antwoorden voor
Je kunt natuurlijk niet van tevoren al precies weten wat voor vragen er op je afgevuurd worden. Wel komen in bijna elk sollicitatiegesprek wel een aantal standaardvragen voor. Zorg ervoor dat je op die vragen in ieder geval vast een antwoord paraat hebt.

3. Zie er verzorgd uitgeneric lasix

rong>
Uiterlijk zou er misschien niet toe moeten doen, maar de praktijk leert nu eenmaal dat je gesprekspartner al een oordeel over je velt voor je ook maar een woord gesproken hebt. Kleed je daarom gepast en denk aan je uiterlijke verzorging.

4. Blijf kalm
Het is logisch dat je zenuwachtig bent voor een gesprek. Ook helemaal niet erg, het laat immers zien dat je de baan graag wilt. Als je zenuwen teveel de overhand krijgen, kunnen ze er echter voor zorgen dat je niet meer uit je woorden komt of een flater slaat. Houd je zenuwen daarom in bedwang.

5. Bereid een aantal vragen voor
Je kunt je interesse tonen voor een functie door niet alleen vragen te beantwoorden, maar ze zelf ook te stellen. Ook kun je zo natuurlijk nuttige informatie krijgen over het bedrijf en de vacature. Bereid daarom een aantal gerichte vragen voor.
Monsterboard.nl

zp8497586rq

Het is niet mogelijk om te reageren.