Social Media, kinderen, vakantie en het Churros recept!
April 28th, 2016 in Lifestyle by Najat

Een luie donderdagochtend, pannenkoeken gemaakt, de rommel in het vizier en vooral niet zoveel hoeven behalve in de middag nog de tuin, joggen en een extra huiswerkklasje begeleiden. Na mijn laatste glas thee pak ik er de computer bij om nog even wat uit te tikken, in te lezen en nog wat bestellingen te plaatsen voor de keepersdag die we volgende week gaan organiseren. Maar de computer erbij pakken is een stuk ingewikkelder met de jongens erbij dan ik zou willen. Ieder zit op zijn telefoon en dan zou ik veronderstellen dat ze allemaal bezig zijn en mij even met rust laten, maar niet vandaag, niet deze ochtend.

 

Mijn beleving van het afgelopen uur waarbij ik wilde schrijven met 24kitchen zachtjes op de achtergrond was er één die niet gelijk liep met mijn verwachtingen. Elk berichtje, fotootje en filmpje die zij interessant vonden, mocht ik natuurlijk ook niet missen. Ik heb daarom Prince een Makkelijke maaltijd zien voorbereiden, bliksem door mijn recept churros zien vliegen, ik werd aangesproken op wat spelfouten door een prachtig uitziende boom in China en als klap op de vuurpijl begint Rudolph mijn onkruid te wieden. Althans, dit gebeurde allemaal in mijn hoofd. Poeh! Schrijven met de kids valt niet mee.

 

Wat ik eigenlijk wilde doen, is het volgende, het recept voor churros! Supermakkelijk en erg dankbaar recept. Mijn moeder vroeg me gisteren om wat te maken omdat ze tijdens koningsdag te lang in de rij voor de kraam moesten staan met haar vriendin en daarom maar het idee kreeg dat ik ze ook kon maken. Nóg makkelijker! 😀

 

Churros:

  • 580 ml water (een derde deel kun/mag je vervangen door melk)
  • 85 gram boter
  • 280 gram bloem
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • Olie om in te bakken
  • Suiker om in te wentelen

 

Doe het water met de boter in een pan en laat dit langzaam smelten. Voeg het zout toe en daarna de bloem en met een pollepel goed mengen tot je een samenhangend geheel hebt en de pan ‘schoon’. Kneed nog even door met de lepel op het vuur.

Haal dan van het vuur af en roer nog even door om iets te laten afkoelen. Voeg daarna het ei toe en door blijven roeren tot alles is samen gemengd.

Doe het beslag in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit even lange stukken op een snijplank.

 

Verwarm de olie en zet dan het vuur voor de helft lager. Bak hierin de churros goudbruin. Als het te snel gaat, kun je beter het vuur wat lager zetten zodat het goed kan garen vanbinnen.

 

Laat een paar seconden uitlekken op keukenpapier en wentel daarna door de suiker. Serveer er eventueel gesmolten chocola bij. Enjoy!

 

GOUDEN TIP: Doop de churros na het bakken in honing en je hebt een turkse variant erop

IMG-20160427-WA0001

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.