ontspullen
March 30th, 2016 in Lifestyle by Najat

De V&D is begonnen met ontspullen en toen dacht ik; ja, ik ook! En wat heb ik afgelopen dagen lekker opgeruimd. De schuur was eerst aan de buurt en met opruimen bedoel ik vaker ’Weggooien’! Lege dozen, planken die we toch nooit gaan gebruiken, een oude magnetron en nog wat verbouwingsrommel. Heerlijk! Hoe meer ik weggooi, hoe lichter ik mijzelf voel. Alles wat ik niet kan gebruiken of het afgelopen jaar niet meer heb gezocht, gaat zonder omkijken gelijk weg!

 

Een dag later begon ik de jongenskamer op te ruimen. Ik laat ze zelf hun kamer opruimen, maar het is niet grondig zoals ik dat zou doen. Alle hoeken af en spinraggen meenemen. Alle was en verloren sokken vinden onder bedden en kapotte tijdschriften weggooien. Opruimen doe ik dan ook het best met een vuilniszak en een bak of wasmand waar ik spullen in doe waar ik later over wil beslissen of een nieuwe plek moet geven. Daarmee maak je in ieder geval de ruimte weer bruikbaar en het uitsorteren kan later op een moment wanneer ik meer bij zinnen ben en minder weggooi dan nodig. Rest mij nog met een doekje overal langs te gaan.

 

Op mijn slaapkamer verzamelt zich de meeste rommel op de vensterbank of rondom mijn tv die op mijn ladekast staat. Ook hier heb ik een oude H&M doos bij gepakt en alles erin gedaan wat uit het zicht moet en onnodig plek in de ladekast neemt. Na het stoffen, poetsen en dweilen kan ik opnieuw kijken wat ik nog wel wil houden of niet. Ik heb besloten dat er een nieuwe inbouw ladekast moet komen onderin mijn hangkast. Daar kunnen mijn maillots en sokken in en dan heb ik  weer meer ruimte in mijn ondergoed la. Alles wat 2 maten te klein is, gaat ook weg. Mocht ik weer afvallen tot dat formaat dan beloon ik mezelf wel met wat nieuws.

 

Nu enkel nog wachten tot het grof vuil wordt meegenomen. Wanneer ik soms teveel afval heb dan verdeel ik het over meerdere zakken en op de ochtend dat de vuilniswagen langskomt, verdeel ik de zakken over de klikobakken van de buren. Ze merken er niets van en ik doe er toch niets in wat er niet in hoort. Zo, opgeruimd staat netjes!

 

home

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.