Netflix, Yay or Nay?
November 9th, 2015 in Lifestyle by Siham

Laten we beginnen bij het begin. Wat is Netflix precies?
Netflix is een online platform in de vorm van een website, TV / tablet/ telefoon app die films, series en documentaires aanbiedt voor een maandelijkse bijdrage. Je kan zoveel films, series etc. kijken als dat je wilt zonder dat je extra kosten krijgt. Bovendien kun je met 2 mensen tegelijk ingelogd zijn op de service waardoor het hele gezin ervan kan profiteren. Het abonnement is ook maandelijks opzegbaar waardoor de instapdrempel laag wordt gehouden. Niet tevreden over het aanbod of gebruik je het toch minder vaak dan gedacht, dan kan je het weer zonder teveel schade opzeggen.

Altijd rekening houden met de programmering van de TV zenders is daarmee voorbij. Als ik eenmaal aan een (spannende) serie ben begonnen dan wil ik ook geen aflevering missen, omdat ik dan elementen van het verhaal kwijt ben. Alleen wil ik de programmering van mijn leven niet constant aanpassen aan de TV gids. Wil ik een keer zondag lekker bankhangen voor de TV dan weet ik in ieder geval dat er iets leuks is op TV. Heb ik zin in een weekend marathon? Dan kies ik de serie. Kijken wanneer het mij uitkomt en naar eigen keuze.

Naast series heb je ook een groot scala aan films waarin je kan rondneuzen. Ben je een fervente filmkijker als ik dan heb je misschien 90 % al gezien, maar het kijkassortiment wordt vaak geupdate en om af en toe een film opnieuw te kijken heb ik geen moeite mee.

Kort samengevat zijn dit dan ook alle redenen waarom voor mij deze dienst zeker een Yay! is. Netflix biedt je vrijheid en gemak.

Overigens, een niet zo geheim trucje is om de instellingen op Amerikaans te zetten. Je krijgt zo gelijk een totaal ander aanbod voor je neus. Kanttekening is wel dat er uiteraard geen nederlandse ondertiteling bij zit.

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.