Lifestyle coach, vriendin met een uurtarief
March 9th, 2016 in Lifestyle by Najat

Je hebt er in elke straat wel een zitten, of drie. Wat doen ze precies? Menig claimt zelfs depressies te genezen. Je hebt mensen die medicijnen hebben gestudeerd en daarna psychiater of neuroloog of een combinatie van beide zijn geworden en die kunnen haast geen depressie genezen. Hooguit de scherpe kantjes eraf halen met een combinatie van zware medicijnen die de patiënt vooral lam legt.
Vriendin per uur
Wat denken deze lifestyle coaches dan wel niet? Ik heb hier en daar online gekeken naar wat er zoal wordt beloofd op websites. De conclusie is dat je eigenlijk een luisterend oor kunt bestellen, een vriendin per uur. Vervolgens krijg je vragen terug over jezelf. Je zit in een ongewone setting waardoor de coach ook ongewone en misschien wel brutale vragen kan en mag stellen. Jij als patiënt vindt dit heel normaal terwijl je het niet zo gauw zult accepteren als een vriendin of familielid zich kritisch uitlaat over je.

Een groepsapp openen waarbij je elkaar eerlijk alles mag vertellen kan een hoop geld besparen. Elkaar de waarheid vertellen moet kunnen en vriendschappen die erna overeind blijven zijn de moeite waard, de rest van de relaties was misschien al gebouwd op een slechte basis. Het geld wat je overhoudt bewaar je voor de shoptherapie. (het woord alleen al maakt me happy)

 

“Eerlijk” als gat in de markt

Met de belofte voor verbetering neem je ook makkelijker aan om gezonder te eten en vaker te wandelen (wat goed is voor de milt en stress vermindert). Een paar goed bij elkaar gezochte toevalligheden die een uitkomst bieden bij de gegeven individualistische maatschappij. En dan kunnen sommige er ook echt wel wat van zeg! Overdreven happy en een en al gelukzaligheid wat ze willen uitstralen met het constante gespam. ‘Bij wie huilen zij uit?’, Vraag ik me dan af.

 

Wil jij me de waarheid vertellen? Toe maar, kost je niets!

 

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.