Hoe ik bijna in de Turkse cel belande..
July 25th, 2018 in Lifestyle by Najat

Kahya Resort, ooit top, nu helaas een flop. Met het klussen bijna afgerond en weer een jaar van huiswerkbegeleiding om de twee bengels zo goed en zo kwaad over te laten gaan, was het dan tijd voor vakantie! Ik wilde daar niet teveel uitzoekwerk aan besteden en besloot om naar hetzelfde hotel te gaan als twee jaar geleden, Kahya Resort in Alanya.

 

Het begon met een vertraging op het vliegveld waardoor we pas om 6 u in de ochtend aankwamen op het hotel. De eerste dag waren we meer bezig met het bekomen van de reis dan echt al te genieten van de vakantie. Echter, die ochtend in het restaurant merkten we al de eerste grote veranderingen die het hotel had aangebracht. De verschillende cornflakes kregen een prominente plek en dat beloofde weinig goeds. Ik ging op zoek naar de kok die persoonlijke een eitje bakte naar jouw smaak, maar die was er niet.. De gebakken oliebollen waren er ook niet en zo kon ik nog wel even doorgaan. Maar goed, na een vermoeiende reis hadden we nog weinig trek en besloten nog maar eerst wakker te gaan worden in het water. De Lazy River, een kunstmatige sloot die je met de stroming meevoert, bleek niet zo lazy dit keer. Alle jets stonden uit en je moest jezelf eigenhandig voort peddelen. Dat was voor mij de druppel en ik besloot te gaan klagen. Ik ben te moe om te peddelen!

 

In de Lobby stond een medewerker van Alltours klaar voor het spreekuur en ik deed mijn verhaal. Tot mijn verbazing werd ik voor gek uitgemaakt, want niemand anders klaagde, terwijl ik duidelijk de verschillen aangaf met 2 jaar ervoor. De manager werd erbij gehaald en ook dat haalde weinig uit. Een duidelijk gevalletje “jouw geld is al binnen, klaag wat je wilt”. Ik liet het er bij en wilde het nog even aan kijken hoe het zich vorderde,maar er gebeurde weinig. In het restaurant dat verandert was in een kantine werd het elke avond gekker. Gortdroge, goedkope, vis met graat was meer dan eens de enige optie naast de andere winterkost. Het ene bonengerecht na het andere deed me eerder geloven in een skiresort voor jongeren te zitten. Toppunt was de in water aan gort gekookte vis, terwijl het restaurant uitgerust was met minimaal 5 bakplaateilanden. De meloen met de schil er nog half aan begreep ik ook niet zo goed. Hoe een nieuwe hotelleiding de service en goede reputatie van een hotel om zeep kan helpen. Waar is de Turkse trots om altijd 101% te willen geven? Niet bij Kahya in ieder geval.

 

5 dagen later ging ik toch maar een schriftelijke bevestiging van mijn klacht vragen, want dit sloeg echt nergens op. Ik heb dit jaar 1000,- meer besteed aan dezelfde vakantie, maar kreeg uiteindelijk voor de helft minder. Was ik niet op vakantie geweest, had ik met gemak een dakkapel kunnen plaatsen nu ik toch aan het renoveren ben. Maar dat is altijd achteraf praten. Had mijn man dat geopperd voor ik was vertrokken, dan had ik nu waarschijnlijk een klaagblog over hem geschreven..

 

Zo werd de kamer ook alleen maar schoongemaakt als je erom vroeg. Wat is dan nog de definitie van “resort” als je overal zelf nog achterna moet?

 

Eenmaal op kantoor kreeg het gesprek gelijk een andere wending, de schriftelijke bevestiging kon ik op mijn buik schrijven blijkbaar,want ik had met Alltours een oplossing moeten aannemen zoals het vinden van een ander hotel tegen meerprijs.. Uiteraard werd ik boos en warempel was dat reden genoeg om de beveiliging te bellen en te dreigen met de politie. Ik liep weg en 2 minuten later had ik al de bewaking voor mijn neus. Ik wilde hem zo graag uitleggen dat we 4000,- hadden neergeteld om een week lang aan de bonen te mogen, dan had hij die muppet Simone Kaya wel aangepakt.

 

Nogmaals probeerde ik te vertellen wat er mis was, maar dit keer was de manager al helemaal niet gediend van wat ik te zeggen had en de politie ging gebeld worden..

 

Jah,wat doe je dan? Ik greep eerst naar haar bril en brak hem in tweeën, daarna pakte ik haar bij haar haar vast en dweilde de lobby met haar gezicht…

Zat ik daar in mijn eentje, dan waren bovenstaande 2 zinnen waarheid. Ik zou daarna mijn backpack gepakt hebben, want zou zou ik in mijn eentje reizen namelijk;met een rugzak en na een nachtje in de cel richting Istanbul gereisd hebben. Maar met nog 4 gezinsleden die van niets wisten, kon  ik het niet maken en ze kregen me op mijn knieën. Mijn nederigste excuses heb ik uitgesproken en verdere escalatie voorkomen.

 

Ik weet in ieder geval wel wat mijn moeder zal zeggen: Jij moet zo nodig naar Turkije!! Ik heb het dit jaar even gehad met vakantie en voorlopig geen Turkije, al waren de afgelopen keren erg goed bevallen. Even wat anders voor volgend jaar. Macedonië zag ik laatst voorbij komen als een goed alternatief.

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.