Get a life! And then back to earth
August 18th, 2015 in Lifestyle by Najat

 

… note to myself

Werkend aan mijn comeback blik ik vooral voor mijzelf even terug. Een paar jaar eruit geweest wat het schrijven betreft. Het was blijkbaar even nodig!

De tijd tikt weg

Dat was de conclusie na 14 jaar kantoor zitten met uiterst “interessante” collega’s. Wanneer je dag in dag uit hetzelfde werk doet, neemt je geest soms een loopje met je om je te doen denken dat je een kleuriger bestaan hebt dan werkelijk. Eerlijk, ik hou niet van collega’s.. Een tweeling van 12 die me met de dag belachelijker maakt (‘mam! Luister, muziek uit jouw tijd’, terwijl er ergens Mozart klinkt) en een paar ondernemingen, of beter gezegd “pogingen daartoe” verder. I needed a break!

De tijd nemen

Terwijl mijn website vliegen ving kon ik even terug naar de aarde zoals tijd nemen voor mijn ontbijt, een dag of twee lekker niksen of andere moeders opzoeken en samen uitdijen èn een einde maken aan het schuldgevoel dat samen met genoemde activiteiten kwam.  Daarnaast, een schrijver blijft een schrijver. Ongevraagd kreeg mijn zus hele verhalen over de app. Over-analyseren bestaat niet in onze gesprekken, want zelfs het analyseren wordt geanalyseerd.

Op tijd beseffen

En keer op keer dit te beseffen kom ik uiteindelijk terecht bij 1 ding; schrijven! Over? Alles! Dagelijks leven, recepten, kinderen, relaties, maar we (ik en mijn website) blijven vooral een warm hart toedragen aan alle onderneemsters om ons heen. Dit alles doen we natuurlijk met een gladde zuivere huid. Ik poets mijn tomatenrecept nog eens een keer voor jullie op. Ditch die chemische cleansers maar alvast.. this stuff works!

Wat ik verder tot nu heb geleerd:

  • Delegeer! Verdeel jouw taken op welke plek je ook bent
  • Maak 1 to do lijst i.p.v. meerdere en schuif niets uit (nietsss)
  • Eens per week doe je iets leuks voor jezelf (zwemmen, uiteten, pedi)
  • Blijven leren, op elke leeftijd. ELKE!

Tijd over? Nog een leuk filmpje voor je:

 

Het is niet mogelijk om te reageren.