Een Marokkaanse man in een woonboulevard
March 21st, 2016 in Lifestyle by Najat

MIJN Marokkaanse man om precies te zijn. Van tijd tot tijd moet je interieur eraan geloven en als je met twee verschillende smaken te maken hebt, dan kan dit weleens een enorme uitdaging bieden. Mijn huiskamer bestaat dan ook precies, door de helft, uit twee stijlen. Aan de ene kant een roomwitte hoekbank met bijpassende tafel en aan de andere kant van de huiskamer een traditioneel fluffy Marokkaanse bank die we in Marokko op maat hebben laten maken en vervolgens menig oom en achterneef met een bus bewogen hebben om deze bij ons in Brabant af te leveren.

 

En begrijp me niet verkeerd, 14 jaar geleden vond ik het een geweldige bank. Al die kussens gaven een huiselijk gevoel en toen we geen kinderen hadden vulde het ook gelijk de huiskamer een beetje op. Inmiddels ben ik erop uitgekeken en wil ik gewoon een fijne eethoek met comfortabele stoelen waar mijn kooktalenten zich nog beter kunnen uiten. De grootste uitdaging bleek dan ook toen mijn man onvermurwbaar bleek omtrent ‘zijn’ bank.  Hij woont inmiddels 18 jaar in Nederland en je kunt dan wel een man uit Marokko krijgen, maar Marokko krijg je blijkbaar niet uit de man.

 

Mijn aanpak moest subtiel zijn om hem over te halen. Een rondje Poortvliet was ook precies wat we nodig hadden, vond ik, en ik kon hem alleen overhalen mee te gaan door te beloven NIETS te zullen kopen. Na een half uurtje rondlopen zag ik hem al veranderen in zijn houding. De verschillende interieurs bevielen hem en hij probeerde zelfs stoelen met me mee. Alleen zo nu en dan kreeg ik de opmerking;’Een gat in het tafelblad? :S Ik ga echt geen nieuwe tafel kopen met een gat erin!’ – ‘Dat noemen ze robuuste stijl..’, antwoordde ik dan.

 

We weten al wat we willen hebben, nu nog verder rondkijken op zoek naar de beste prijs, uiteraard, en ik hou jullie op de hoogte.

 

20160321_150604

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.