Dadel pecantaart
April 24th, 2016 in Lifestyle by Najat

Bakken is een heerlijke therapie voor me, dat ik de week erna de schade eraf moet joggen is van later zorg. Na een heftige week inclusief weekend, moet ik even de keuken induiken en mijn voorraden aanspreken.

 

Ik zeg op voorhand ook wel eerlijk, mocht je nog nooit een normale cake gebakken hebben, dan moet je nog niet beginnen aan baksels die bestaan uit twee componenten. Je moet je mengsels kennen, je moet je oven kennen, je moet weten hoe producten op elkaar reageren. Teveel bakpoeder en je proeft het, teveel suiker en je ziet het aan de buitenkant, te weinig suiker en het beslag wordt broodachtig. Allemaal dingen die je beter op voorhand kunt weten. Maar wanneer je dit eenmaal allemaal kunt en weet, wordt bakken in de keuken zoiets als pianospelen of goochelen in een laboratorium. Mocht het mislukken, zie het dan als een leermoment.

 

Ingrediënten:

Bodem

200 gr bloem

100 gr boter

75 gr suiker

Thl. Bakpoeder

Snufje zout

 

Vulling

200 gr dadels, ontpit en gepureerd (of dadelpasta)

3 eieren

50 gr suiker

200 gr pecans

 

Meng alle ingrediënten van de bodem bij elkaar, indien te droog voeg je wat eetlepels olie toe tot je een samenhangend geheel hebt. Druk het deeg in een bakblik van 20 cm en zorg voor een rand van ongeveer anderhalve cm.

 

Voor de vulling meng je alle ingrediënten samen BEHALVE de pecans en giet dit mengsel in de vorm. Sorteer daarna de pecans bovenop de vulling en leg in een voorverwarmde oven op 160 graden. Bak voor ongeveer 45 min. Afhankelijk van de oven kan het soms langer of korter duren. Let daarom op de randen wanneer deze veranderen van kleur.

 

Geniet!

 

20160415_172451 20160416_110352

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.