Chicken Dumpling soep, huisgemaakt, makkelijk en troostend
April 20th, 2016 in Lifestyle by Najat

Als ik niets te doen heb scroll ik vaak uit verveling door Pinterest, kwijlend over moddervette eetcombinaties en soms ook wel minder vette dingen. Zo kwam ik dit recept tegen en ik vind hem echt heerlijk. Let wel, ik geef recepten altijd een eigen draai, welk recept het ook is en dat moet ook wel, want de ene pan is de andere niet en de ene oven is de andere niet. Dit is echt belangrijk, want het maakt echt verschil. Daarnaast wil ik soms toch wat meer met kruiden doen al vind ik het de laatste jaren weer meer een uitdaging om juist lekkere dingen te maken zonder kruiden aan toe te voegen.

 

Chicken dumpling soup dus. Hier heb ik je kippenbouillon voor nodig en anders gewoon een paar bouillonblokjes wat ik in dit recept gebruikt hebt. Soms maak ik weleens zelf bouillon als ik wat kippenstukken over heb en me waan in een wereld zonder klok, kinderen en mannen, maar bouillonblokjes kunnen net zo goed werken. Wat dit recept zo lekker maakt zijn de kippen knoedels. Dat is kipfilet of ander kippenvlees gemalen met wat af te bakken brood en kruiden en een eitje.

 

Ingrediënten

Olie en wat boter, ongeveer anderhalve eetl.

1 ui, fijngesneden

2 winterwortels, geraspt

1,5 eetl. Bloem

Zout en peper

3 kippenbouillonblokjes

Ongeveer 2 liter water, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt

 

Voor de dumplings heb je nodig:

1 kippenborst (complete kipfilet)

1 af te bakken pistoletje (witbrood is ook goed, ongeveer 3-4 sneetjes)

Bosje koriander, hoeveelheid is naar smaak

Zout

Dit maal je in een keukenmachine fijn en leg je weg tot de soep bijna klaar is.

 

Neem een pan en doe daar een laagje olie en de boter in. De boter zorgt dat de bloem straks beter pakt. Fruit hier de ui in en voeg de geraspte wortel toe en bak op middelhoog vuur door tot het geheel een zoete geur begint af te geven.

 

Voeg nu de bloem toe en roer goed door. Giet daarna langzaam water erbij en blijf roeren om klonteren tegen te gaan.

 

Voeg zout en peper naar smaak toe en de bouillonblokjes kunnen erbij. Blijf net zoveel water toevoegen tot je de gewenste dikte hebt.

 

Wanneer de soep een paar minuten pruttelt kunnen de dumplings erbij. Met twee lepels maak je ballen en leg je het in de soep. Hou er rekening mee dat de ballen zullen opzwellen in de soep en dit geeft ook tegelijkertijd aan dat het gaar is.

 

Garneer nog eventueel met wat extra fijngesneden koriander of peterselie en de soep is klaar.

 

Tip: Samen met de wortelen kun je eventueel meer groentes of champignons toevoegen

dumplings

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.