“Boos zijn” heeft zijn charme verloren
April 7th, 2016 in Lifestyle by Najat

‘Weet je,mama? Vroeger hadden ze van die telefoons waarbij je twee keer op de 2 moest klikken om een B te krijgen. Zoo grappig!’ Hij vermaakt zich wel vaker met producten en verhalen van voor zijn geboorte en laat daarmee ongemerkt , maar ongenuanceerd, zien hoe oud ik wel niet ben.

En toch blijf ik erbij,vroeger waren een hoop dingen beter. De telefoon bijvoorbeeld. Niet de draadloze met de keuze uit beltonen die klinken als de oceaan of de schaterlach van een kind. Nee, die telefoon die nog zwaar in de hand voelde als je hem oppakte en heel je arm wist dat je belde. Die, naar gelang je emotie tijdens het spreken, steviger vast kon grijpen.

Het meest waar ik naar terug verlang is als je de telefoon erop wil gooien, ‘bam!’, dat geluid dat nog na dendert door je huis en vooral door het oor van degene aan de andere kant. Want alles wat ervoor was gezegd wordt nog eens extra benadrukt en onderstreept .. BAM!! Zo.. Probeer tegenwoordig maar eens boos door de telefoon te praten en daarna op te hangen. Mietje..

Vintage Stromberg Carlson Rotary Dial Telephone, Model SC500D, Bright Orange Case

msutherland1 via Foter.com / CC BY-NC

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.