Waar is de vader?!
November 17th, 2015 in Health & Beauty by Najat

Wanneer er babylijkjes worden gevonden, daar waar nooit gezocht wordt, is de omgeving in rep en roer en zoekt men de moeder. Men is nieuwsgierig wat er is gebeurd en hoe het komt dat de moeder tot zo een lugubere actie is overgegaan, soms wel meerdere keren na elkaar. Ik vraag me steeds vaker af; En dan rest ons nog de baby’s die niet gevonden zijn. Hoeveel zijn dat er?

 

Een jaar geleden las ik een artikel over een nonnenklooster in Ierland die in de 19e eeuw ongewenst zwangere vrouwen opving en begeleidde tot ze bevielen. Het klooster kwam in het nieuws omdat de put op het landgoed vol lag met babylijkjes.

 

De hang naar emancipatie kwam ook samen met geluiden als ‘baas in eigen buik’. Het opzij zetten van de kerk en de industriële revolutie zorgden er samen voor dat de vrouwen meer initiatieven konden nemen en deden dit ook. Ze beslisten meer over zichzelf en namen het heft in eigen hand. Leuk, maar ook de seksuele revolutie kwam op gang en naast voordelen, had dit voor veel vrouwen ook nadelen zoals een ongewenste zwangerschap.

Degene die tot nu toe constant uit beeld blijft, is de vader! Waar is het mis gegaan met de emancipatie? Waar zijn de voorlopers van de vrouwenbewegingen? Het moet er juist om draaien om ook de man beter bij de lurven te kunnen pakken wanneer het op zijn verantwoordelijkheden aankomt. Immers, it takes two to tango! Een feminist is in mijn ogen diegene die niet bang is de nodige ballen op te hangen en ik bedoel niet de kerstballen..

 

Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. War vind jij?

 

For My Father

 

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.