Waarom je elk uur de wekker moet zetten? Persoonlijke Effectiviteit
November 4th, 2016 in Health & Beauty by Najat

Elk uur de wekker zetten om even stil te staan bij het leven vergroot je persoonlijke effectiviteit. Het leven dat nu begint verbeteren voor de rest van je toekomst… Genoeg drama, elk uur de wekker zetten kun je aannemen als een therapie die je leert aan je persoonlijke effectiviteit te werken. Iedereen zegt het weleens om radicaal te willen veranderen van leefstijl, maar een grote stap in een keer is vaak te zwaar en niet vol te houden. Kleine stapjes echter, zijn makkelijker te maken en als elke kleine stap er anders uitziet breng je variatie zodat het niet verveelt en je weer terug bij af bent. Wie zegt het niet, dat de tijd zo snel gaat en we het amper in de gaten hebben. We klagen erover, maar doen er meestal verder niets aan. Ik bespreek hier 10 tips die kunnen motiveren om die wekker te zetten!

 

10 tips om aan je persoonlijke effectiviteit te werken:

 

  1. Drie keer diep ademhalen en strek je armen. Je houding veranderen heeft ook een mentale impact. Je schouders vaker rechtzetten en je groter maken geeft je meer de kracht om alles aan te kunnen.
  2. Thee zetten. In sommige culturen is thee zetten een ceremonie waarbij de aanwezigen er helemaal in mee opgaan en wachten op de eerste slok. Een moment van stilte en rust doet je altijd goed om je plan van aanpak opnieuw te overdenken.
  3. Squat, leg press of neem de trap. Wanneer je je voelt inkakken of dit gewoonweg wilt vermijden. Het kost je 10 tellen en geeft je er een hele dag voor terug!
  4. Smeer je in, gezicht of handcrème. Little spa moment!
  5. Bedenk waar je dankbaar voor zou willen zijn. je baan, je gezin, de vakantie die hebt gehad, mooie herinneringen, het veilig gevoel dat je ervaart. Genoeg om op te noemen.

 

Effectiviteit verweven door je hele dag

Deze punten kun je vaker op een dag herhalen en voeg zelf toe wat je altijd eigenlijk wilt doen, maar uitstelt. Verandering begint bij jezelf en uit eigen ervaring weet ik dat je je eerst over een drempel moet slepen. Je zit er in ieder geval niet alleen in! De beloning hiervan is dat je ook een positieve uitwerking hebt op anderen en dàt is persoonlijke effectiviteit. Ze hebben je graag in de buurt, want je bent een positieve vibe waar ze van kunnen leren.

 

We gaan nog even door:

 

  1. Bel iemand. Iemand die je zou willen spreken waar je terecht kunt OF iemand die jouw belletje nodig zou kunnen hebben. Geven is het beste krijgen!
  2. Maak een smoothie. Spinazie, appel en citroen bijvoorbeeld, heel gezond en lekker en je denkt zo ook aan je innerlijke ik. Een smoothie van yoghurt en bevroren fruit is overigens net zo lekker.
  3. Borstel je haar. Het bloed door je hoofd laten stromen zoals wanneer de kapper met zijn handen door je haar gaat. Ontspannen!
  4. Spray je favoriete parfum rondom je heen. Aromatherapie, zegt genoeg.
  5. Doe een dansje, zet muziek op en ga voluit! Buikdansen of techno, het helpt en je komt erachter dat je het minder lang kunt volhouden dan vroeger : D

 

Persoonlijke effectiviteit begint bij zelfbewustzijn

 

Verandering van het jaargetijde kan namelijk ook een impact hebben op je dagelijks ritme. Bewust zijn hiervan helpt al, je geeft jezelf even de tijd om erop in te spelen en eventueel te herstellen om je daarna een schop onder de kont te geven. Wie droomt er niet van dat het leven dat je wilt je wordt toegeworpen, door je partner, vrienden of kinderen. Dit gebeurt niet, beseffen dat je zelf de grootste schakel bent doet je de eerste stappen zetten.

 

Goodluck!

Lees ook:

Overgewicht door je eetbuien, herprogrammeer jezelf

Vrijheids van meningsuiting om de wereld positief te willen veranderen

Opgebrand en oververmoeid, geef eraan toe

persoonlijke effectiviteit

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.