Sportkleding voor grote maten, is dat niet logischer?
April 15th, 2016 in Health & Beauty by Najat

Zeg nou eens eerlijk, wie moet er juist gaan sporten? Wie moet juist aangemoedigd worden om fit te worden en af te vallen? De slanke dennen? De ranke actrices die ons vertellen dat het door de juiste genen komt? Alles moet ook zo strak mogelijk zitten omdat dat comfortabel is. Nu zit alles overigens sowieso strak als je een maatje meer hebt, daar niet van, maar wanneer ik het van het rek haal, wil ik iets meer vasthouden dan een dikke panty.

 

Nadat mijn huisarts me adviseerde maar aan de cocaïne te gaan om af te vallen, zoals de dames in Amsterdam dat doen, ben ik maar eens goed naar mijn dagelijks ritme gaan kijken. Een paar keer per jaar heb ik een verandering nodig om weer eens mijn doelen voor ogen te hebben en er weer eens voor te gaan. Dus ben ik maar begonnen met joggen elke dag en eens per week te gaan tennissen. Heikel punt hierbij is altijd de kleding. Verhullende sportkleding bestaat niet echt, maar je wilt op zijn minst geen opvallende verschijning zijn door aandacht te trekken die je niet wilt. Mijn moeder is daar veel beter in, ze houdt haar jurk of rok aan en doet daar  een paar opvallende Skechers onder. Klaar!

 

Beginnen met nieuwe activiteiten is vaak reden om te shoppen, maar het moet wel leuk zijn. Online kun je haast niets vinden op een paar webshops in Engeland na. Bon Prix probeert het een beetje door hier en daar wat jogging outfits aan te bieden. En de H&M, die snapt het helemaal niet! Ze hebben dezelfde lycra outfits, maar dan een maatje groter. Tuurlijk wil ik met elk zichtbaar kuiltje over straat denderen. Ik vraag me dan ook af wie zich wel laat aanpraten dat het ok is om met maat 46 in letterlijk retestrakke kleren rond te lopen.

 

Als het dan toch schaamteloos moet, dan doe ik het maar op mijn manier. Ik combineer katoenen tuniekjes voor over mijn heupen samen met een regenjas die ik op de mannenafdeling van de reebokwinkel aantrof. Waar ik wel helemaal mee uit mijn dak ga, is felle schoenen en dito sokken.

 

80s workout girl

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.