Relatieproblemen 2.1
June 23rd, 2016 in Health & Beauty, Literature by Najat

Herpakken of wegwezen? Heel hard wegrennen voelt goed als je relatieproblemen hebt. De wind in je haar en gaan! Liefst kijk je nooit meer achterom en begin je ergens totaal opnieuw. Je verloren tijd krijg je terug, je verkregen rimpels raak je weer kwijt en de vlinders in je buik staan klaar voor de start voor de volgende vonk die moet overslaan. En tot die begeerde tijdmachine is gebouwd keren we ons tot meer voor de hand liggende adviezen. Een kritische kijk naar jezelf en langzaamaan naar buiten toe communiceren wat je wel nodig hebt voor evenwichtigheid in je relatie.

 

Hoe ontstaan relatieproblemen

Miscommunicatie is daarbij hoofdzaak nummer één! Je begrijpt elkaar niet, je weet heel goed wat jij wilt, maar waar je partner mee aankomt is een raadsel en al helemaal hoe jij daarop kunt inspelen. Je partner gelukkig maken moet betekenen ook jezelf gelukkig maken. Wanneer een ander zich daar egoïstischer in opstelt, kun je dat eigenlijk gelijk aangeven. Hoe doe je dat? Zeggen waar het op staat en als dit niet werkt, dan las je voorlopig een pauze in je vriendendienst tot je partner wel doorheeft dat er iets aan de hand is. Voor mannen is het meestal aan te raden om gewoon heel zwart wit aan te duiden wat er scheelt. Wat maakte je vroeger wel gelukkig en wat doet dat nu niet meer. Concreet zijn is key. Ze zien het niet zoals vrouwen het zien, ze kunnen het echt niet ruiken, ècht niet.

 

Relatieproblemen? Kijk eerst naar jezelf

Voel je je ongelukkig in je relatie, maar kun je het niet aanwijzen wat het precies is dat jouw doet voelen? Kijk dan eens goed naar jezelf! Hoe zit het met je gezondheid ten eerste. Ben je nog steeds net zo gezond als toen je verliefd was? Hoelang geleden heb je jezelf de tijd gegund? Mis je misschien vitamines en mineralen? Het lijkt onschuldig, maar dit kan er veel mee te maken hebben. Ikzelf heb een enorme verandering in mijn gemoedsrust gevonden sinds ik Vit D en levertraan slik. En hoe zit het met de beweging? Ik heb het hier niet over het kwijtraken van de nodige 20 kg, maar over het soort beweging dat je milt aan het werk zet die weer jouw lichaam zich gelukkiger laat voelen. Een lange wandeling als de zon schijnt of juist met je laarzen door de stortregen banjeren kan wonderen doen. Kun je niet elke dag, dan doe je dit elke week. Begin ergens en dwing je dokter voor de nodige bloedtesten.

 

Relatieproblemen? Kijk nog een keer naar jezelf

Het lichamelijke hebben we gehad en nu kijken we naar het innerlijk. Vraag jezelf eens af hoe vaak jij klaagt op een dag en dan niet persé tegen je partner, maar ook tegen zussen en vriendinnen bijvoorbeeld. Vaak, heel vaak? Je mag dan gerust van mij weten dat je niet zo een gezellig persoon bent. Dit weet ik ook uit eigen ervaring overigens, want wat een zeikwijf was ik! Het is niet leuk om dat te beseffen, maar het betekent wel dat je er iets aan kunt gaan doen. Leer weer meer naar een ander te luisteren bijvoorbeeld en lees veel op psyches of bekijk docu’s die erover gaan, TED.com heeft veel filmpjes waar je wat van kunt opsteken. Ga in ieder geval op onderzoek uit en kom uit die sleur en slechte gewoontes. Wil je een droomman? Word dan zelf eerst een droomvrouw! Wanneer je omgeving, je partner en kinderen als eerste, ziet dat je werkt aan jezelf, steek je ze veel eerder aan dan wanneer je ze alleen maar aanspoort zichzelf te verbeteren.

 

Klagen en je hart uitstorten is niet hetzelfde

Met klagen wordt niemand er charmanter op, maar je wilt gewoon eens een keer je hart uitstorten. Zoek je die vriendin op die je vaak aanhoort, geef dan van te voren aan dat je enorm wilt gaan zeiken over je relatie. Op die manier kan ook zij zich erop voorbereiden en er met het juiste oor naar luisteren. Geef ook aan wat je van je vriendin verwacht, wil je dat ze je enkel aanhoort of wil je ook advies? Op die manier blijft in ieder geval de relatie met je vriendin goed. Heb je niemand waarbij je je veilig voelt met je verhaal, dan schrijf je alles op. Een dagboek of mail en daarna stuur je hem op naar jezelf of bewaar je hem in concepten en lees je hem later nogeens. Je perspectief kan daardoor veranderen, misschien weet je opeens wel wat je moet doen.

 

Relatieproblemen, nog even alles op een rij:

  • Check up bij de dokter
  • Inner check up bij jezelf (psychiater kost al gauw 300,- per uur of meer..)
  • Geef jezelf weer de tijd zoals je lang geleden deed toen je wel gelukkig was
  • Besef wat voor invloed jouw instelling en opstelling in het gezin heeft op een ander
  • Houd moed en hoop! Zelfs de meest uitzichtloze situaties zijn uiteindelijk opgelost, ook bij jouw kan het zover komen

Relatieproblemen 2.0 lezen? KLIK HIER

14/365 ~ That\'s not me in the mirror. [EXPLORE]

relatieproblemen

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.