Perfecte krullen –> het 4 stappen plan
November 17th, 2015 in Health & Beauty by Siham

 

Heb je van die mooie, weelderige krullen wanneer je net uit de douche stapt? En veranderen die krullen, eenmaal opgedroogd, in 1 grote, wollige bedoeling ? Lees dan snel verder om mijn uitgebreide stappenplan voor een mooie bos, natuurlijk uitziende krullen te ontdekken!

Droog haar

Als eerst beginnen we met de verzorging van je krullen. Vaak betekent krullend haar dat je ook droog haar hebt. Droog haar houdt ervan om verwend te worden met verschillende olien. Denk aan een masker in de vorm van olijfolie, amandelolie, castorolie, kokosolie etc. die je een uur voor het douchen goed laat intrekken. Bij het douchen gebruik ik ook altijd een shampoo voor droog haar. Maak je geen zorgen na het douchen blijft er geen spoor achter van de olie in je haar, maar je haar voelt wel soepeler aan!

 

Genoeg gepraat, hier komt dan het recept voor perfecte krullen:

  1. Hydrateren

Gebruik een droge olie : droge oliën trekken snel in je haar en laten geen spoor achter van vettigheid. Ik ben er achtergekomen dat het de krul goed hydrateert, verzorgt en pluizigheid voorkomt wanneer ik het aanbreng op haar dat al 80 % droog is.

– Hoeveelheid : paar druppels olie/ 2 pompjes

  1. Leave-in condditioner

Die gehydrateerde krullen hebben ook wat extra nodig om goed gekruld te blijven i.p.v. dat de haartjes loskomen van elkaar. Dit doe ik door middel van een leave-in conditioner (krulcrème) die door alle merken wordt aangeboden, denk aan Andrelon / Kruidvat / etc.

 

– Hoeveelheid : 2 nootjes crème

  1. Versteviging

Voor extra stevigheid die de hele dag door je krullen mooi houdt hebben we een schuim nodig. Het laat de krullen nog beter aan elkaar zitten. Let op dat je niet teveel gebruikt, want dat zal het natuurlijke aspect weghalen waardoor je krullen te hard, gedefinieerd en ‘crunchy’ worden.

 

– Hoeveelheid : 2x handjevol schuim

  1. Serum

Als laatste hebben we iets nodig om het haar te verzachten na het schuim en om nog meer pluis te bestrijden. Een serum. Een serum lijkt veel op olie alleen is het kunstmatiger waardoor het niet intrekt, maar een beschermingslaagje aan de buitenkant vormt. Hierdoor zijn je krullen iets minder kwetsbaar wanneer het vochtig is buiten.

 

– Hoeveelheid : paar druppels olie/ 2 pompjes

Disclaimer: elk haar en elke krul zijn uniek. Speel dan ook met de hoeveelheid product die je in je haar smeert. Elke keer iets meer of iets minder afhangend van hoe lang je haar is. Onthoud dat hoe minder je gebruikt, hoe natuurlijker je krullen eruit gaan zien.

 

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.