Multitasken
January 8th, 2013 in Health & Beauty by Najat

Een fabel, volgens een aantal wetenschappers die vrouwen hebben onderzocht terwijl ze meerdere dingen tegelijk probeerden te doen. Wat bleek, volgens de wetenschappers, is dat de vrouwen eigenlijk

van taak naar taak switchten en niet een aantal taken tegelijk uitvoerden en daarmee geen tijd bespaarden.

 

Het tegendeel

Mijn gevoel zei me dat dit niet kan kloppen, want wanneer je multi tasket kun je wel degelijk meer dingen tegelijk in een kortere tijd af hebben. Om het zeker te weten heb ik een aantal keer op momenten waarop ik normaal multi task alle taken apart uitgevoerd met zo weinig mogelijk tijd er tussenin. Het tegendeel heb ik, in ieder geval voor mijzelf, bewezen! ‘Wetenschappelijk bewezen’ neem ik in het vervolg met een korreltje zout.

Multi tasken

Ik heb eigenlijk geconcludeerd dat de miscommunicatie zit in de betekenis van multi tasken. In feite is het, het effectief omgaan met tijd. Ga je naar boven, pak dan gelijk alles mee, ook voor de volgende klusjes. Verwarm je iets in de magnetron, kun je ondertussen de vaatwasser uitruimen en je to do list van die dag doornemen.

Voorbereiding is het halve werk

Met multi tasken krijg je een hoop gedaan, maar met voorbereiding maak je een betere start. Neem de eerste vijf minuten van je dag, terwijl je in bed ligt bijvoorbeeld, om je rooster door te nemen. Boodschapjes buitenshuis en klusjes binnen, adminstratie en taken en wanneer plan je een rustmoment in. Zo weet je wat je gaat doen en wanneer je klaar bent.

De tegensprekeers:

 

Lees meer deze week 1:

Multi tasken

Column: Alles uit je dag halen

Business Chique

Carierrevrouw vs huisvrouw

Lege telefoonbatterij? Geen zorgen

Ondernemingsplan stap 5

Donkere kringen? Zwarte thee!

Hoe stap jij de sale in?

Beautysleep

Quick make up

 

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.