Hoogopgeleid en single, hoe stel je je criteria?
November 8th, 2016 in Health & Beauty by Najat

Overal op de wereld hoor je al steeds vaker dat er meer vrouwen hoogopgeleid zijn dan mannen. vroeger was het de man met de hoogste opleiding en bracht het grootste of enigste inkomen in huis. alhoewel het ergens ook wel logisch is omdat vrouwen nog niet zo lang bezig zijn met hun inhaalslag. Het “probleem” waar die vrouwen nu tegenaan lopen is dat ze steeds meer moeite hebben van het vinden van een partner met hetzelfde opleidingsniveau of liefst juist hoger. Voor een vrouw is het de kers op de taart wanneer je heel lang gezwoegd hebt voor je opleiding en daarna door het stof bent gegaan voor je carrière. Aan het eind van de weg een mooie lange donkere man met een dikke diploma op je zit te wachten. Hij kijkt alleen jou aan en wil alleen bij jou zijn, terwijl hij net zo blij is met jouw carrière als jij met de zijne.

 

Hoogopgeleid geeft status en maakt indruk

Iemand die hoogopgeleid is heeft meer kennis tot zich genomen, is welbespraakt en heeft gewoonweg meer te vertellen. Wanneer je met zijn tweeën bent, maak je nog meer indruk, heb je een grotere status en nog meer te vertellen. Dit geeft mede die druk om persé iemand te vinden die op jouw opleidingsniveau zit. Je wilt niet onderdoen voor je vrienden of collega’s en daarom blijf je net zo geduldig, maar steeds ongeduldiger, op een partner te wachten.

 

Hoogopgeleide vrouw, maar mannen blijven achter

Aangezien er toch nog wel mannen hoogopgeleid zijn, zijn er toch nog genoeg die niet door studeren. Ze gaan eerder werken, werken met hun handen en richten hun leven anders in. Ze willen jagen, want dat zit nu eenmaal in hun natuur. In de natuur van de vrouw heeft het er toch wel weer altijd ingezeten om te zorgen. Meisjes spreken sneller dan jongens omdat ze hun hersenen al veel sneller leren te gebruiken (kort door de bocht gezegd, maar het is waar). Meisjes zijn eerder geneigd tot oplossingen te komen door een gesprek dan door een gevecht. Misschien dat uiteindelijk toch dit de reden is dat ook vrouwen eerder hoogopgeleid zijn dan mannen en het aantal is alleen maar groeiende. Treurnis blijft dan ook dat vrouwen nog steeds minder verdienen overigens, want die paar mannen die wel hebben doorgeleerd houden de touwtjes alsnog stevig in handen.

 

Hoogopgeleide vrouw, leer je verstand te gebruiken

Voor vrouwen, hoogopgeleid of niet, geldt dat het uiteindelijk belangrijk is om je leven af te sluiten met een partner, een leuk huis en een kind (of niet). Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een man! Nu zou ik nooit aangeven dat een vrouw genoegen moet nemen met minder, maar ik zou wel willen aangeven om de criteria zo aan te passen dat er alsnog wel ‘niveau’ wordt gevraagd, maar ook in een andere vorm. Een kapper knipt heel de dag haar, maar een kapper die klokje rond moet werken om al zijn klanten tevreden te kunnen stellen met een knipbeurt en blijft werken aan zijn technieken is weer wat anders. Een meubelmaker snijdt de hele dag hout, maar eentje waarbij je op een wachtlijst moet komen voor een handgemaakte stoel is ook wat anders.

 

Niet alleen vakmannen, maar een man die een simpel kantoorbaantje heeft en daarnaast goed om kan gaan met geld is ook een groter gewin. Of je dan blijer bent met iemand die het drievoudige aan salaris binnenhaalt en het viervoudige er doorheen jaagt is aan jou. Je zou je kunnen afvragen; In hoeverre heeft een man grip op zijn leven en benut hij zijn ambities? Je eist nog steeds niveau, maar in een andere vorm. Als hoogopgeleide vrouw motiveer je je partner om eruit te halen wat erin zit en andersom houdt je man je meer met de voeten op de grond.

 

Broodnodige karaktereigenschappen die je partner (en jij) moet bezitten:

  • Trouw en loyaliteit, je huis moet een plek zijn van rust. Je wilt geen gedoe rondom geheimen, tweede partners, schulden en al dat soort fratsen
  • Omgaan met geld. Hoeveel je ook binnenhaalt, hoeveel je overhoudt is uiteindelijk wat telt.
  • Moet jij voor zaken weg? Dan moet dat in vertrouwen kunnen, net als wanneer hij voor een extra cursus weg moet.
  • Accepteer dat een ander een hogere opleiding heeft of andere interesses heeft
  • Inzet en ambitie. Wat zijn jouw ambities en wat zijn die van je partner? Geef elkaar de ruimte om inzet te tonen en af en toe een stap terug te nemen.

 

Dit zijn wat grote lijnen waarin men kan denken, maar het blijft belangrijk dat iemand gelukkig is. Wie zegt dat ons leven blijft zoals het is? Een ongeluk of ziekte kan je leven zo een een andere richting opsturen. je krijgt dan een heel ander perspectief. Kijk niet alleen wat een ander heeft, maar kijk ook goed naar wat jij bereikt hebt. Het gaat erom dat jij je zaakjes rond hebt. Leef voor het nu en voor het later.

 

Nuttig artikel? Kopieer de link en whatsapp het door naar je vrienden!

 

Lees ook:

Geld, hoe ga je ermee om

Boven je stand leven is buiten je verstand leven

Relatieproblemen 2.1

hoogopgeleid

 

Bron foto

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.