Hij moet zich meer met het huishouden bemoeien!
April 12th, 2016 in Health & Beauty by Najat

Uitgeteld lig ik inmiddels op de bank. De dag lijkt voorbij gevlogen en ik ben niet verder gekomen dan het retourneren van de lege flessen en wat quality time met mijn zwaar puberende zoon of althans, het was een poging daartoe.

 

Huishoudschema

De vloer moet ingesopt worden, kozijnen, de rommel waar ik aan begonnen was is nog steeds niet helemaal aan de kant, maar ligt in bewaarbakken verspreid door het huis. De voortuin moet gedaan worden en de achtertuin steek ik nu nog liever in de fik. Wanneer ik naar boven loop, kijk ik zo mijn slaapkamer in en zie een laagje stof op de vloer liggen. De jongenskamer die ik vorige week grondig had gedaan, ziet eruit als twee weken geleden. Elke keer weer start ik met een huishoudschema en toch weet ik elke keer weer er van af te wijken.

 

Nee, bij mijn buurvrouw. Daar is het zoals het hoort. Als ik in de huiskamer zit, kijk ik zo een tuin in die in het verlengde ligt van de huiskamer. De keien op de grond zijn schoon geschrobd en wanneer ik omhoog kijk in de richting van de lamp zie ik geen spinnenweb eronder hangen.

 

Maar ik ken een vrouwtje bij wie haar man er secuur op let of zelfs de kraan is droog geveegd! Samen doen ze de houten vloer en als zij de ramen zeemt, neemt hij de rolluiken mee, maar het fascineerde me vooral dat hij oplette of alles wel gedaan was. Die man zal geen stap bij ons in huis moeten maken, want dan krijgt ie dezelfde claustrofobe neigingen als de schoonmakers in het programma Obsessive Compulsive Cleaners.

 

Man in het huishouden

Daarom zou ik willen dat mijn zich ook wat meer met het huishouden bemoeide. Niet dat ie zelf moet poetsen, want sinds ik gestopt ben met werken vond ik het als vanzelfsprekend dat ik het op mij nam. Overigens, niet dat het 50/50 verdeeld was toen ik wel werkte.. Maar ik zou zijn bemoeienissen willen als een stok achter de deur. Om doelstellingen strakker aan te duiden en eindelijk een doekje vast te houden.

 

cleaning-268068_1920

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.