Doodmoe van de vakantie! En de heimwee..
September 6th, 2016 in Health & Beauty by Najat

Al voor vertrek keek ik er al naar uit om in mijn vertrouwde bed weer te liggen na een lange reis. Voor vele klinkt dit misschien gek, maar ik heb een stuk meer vrede met mijn vreemde behoeftes nu ik het geïdentificeerd heb als “Heimwee”. Eigenlijk zonder aanhalingstekens, want het is pure hardnekkige heimwee dat thuis al ver voor de reis begint met gedachtes dat de reis zal starten en/of eindigen met allerlei ellende. Dat we naar Turkije hadden geboekt maakte het niet minder erg en vooral omdat we twee dagen voor de couppoging de reis hadden betaald. Ik zag me al samen met de vluchtelingen in een zwemvest de zee oversteken terug naar huis, waar ik hier niet echt geloofwaardig over zou komen als Marokkaan vanuit Turkije en zo in zeven sloten, of beter gezegd zeeën, tegelijk zou lopen. Vervolgens neemt een buurvrouw van ons contact op met Hart van Nederland en start een petitie om ons te houden, want we zijn zulke goeie mensen..

 

Heimwee aanpakken

Twee weken voor vertrek deed ik wat onderzoek om te kijken of er iets aan heimwee valt te doen. Op Google kom je de gekste dingen tegen, maar ik nam genoegen met de tips die het meest op mij aansloten. Iets meenemen van thuis en eenmaal op vakantie veel thee drinken. Mijn man verklaarde me voor gek, iets wat ie vaker doet, toen ik mijn eigen groene thee meenam en een zakje met verse muntbladeren, die als zeer waardevol in de minibar werd bewaard. Tip voor andere muntthee liefhebbers: Er wordt gewoon verse mint aangeboden bij de saladebar..

 

De eerste paar ochtenden lukte het me wel om de heimwee weg te drukken, maar de vierde dag was het zover. Gek genoeg kreeg ik weer waanideeën over een stapel blauwe enveloppen die voor me klaar zouden liggen als ik thuis zou komen en ik inmiddels drie aanmaningen ontvangen zou hebben én binnenkort mijn huis ging verliezen. Dit, terwijl ik alle administratie heb weggewerkt en de laatste rekeningen nog betaald had. Tweede petitie moest gestart worden door de buurvrouw.. Ik ging maar twee weken weg, maar ik was echt moe aangekomen en de vermoeidheid heeft mijn heimwee ook een beetje kunnen dimmen uiteindelijk. Heel de dag zwemmen en eten en vroeg slapen is een goeie remedie hiertegen. Het ergste wat ik uiteindelijk had meegemaakt in de vakantie was dat ik uit mijn zwembroek gescheurd was. Waarschijnlijk door de glijbaan en gelukkig had ik er nog wat aan eronder. Een turkse kleermaker had het probleem dan ook weer snel opgelost.

 

Drie uur lang brullen in het vliegtuig

Enerzijds had ik gewild dat ik drie dagen langer had geboekt, maar het vooruitzicht om weer thuis te zijn maakte me toch weer blij. Het zou weer een reis van 14 uur zijn van hotel naar huis. We hadden dit keer via Keulen gevlogen omdat het gewoon 1000,- scheelde. Ik dacht dat ik dat geld wel beter kon besteden bij het shoppen, maar wat viel me dat tegen zeg! Voor alles werd de hoofdprijs betaald en ondertussen beweerde elke verkoper direct in contact te staan met de fabrikant wat de prijs eigenlijk alleen maar meer zou moeten drukken. De druppel was toen ik een tas die aan een carrousel hing bekeek en een prijskaartje zag van 400,-. Ik shop wel voordelig als ik thuis ben en weer wat behoefte heb aan therapie. Voor 400,- mag ie op zijn minst op een glazen plank staan en worden aangeboden met net zo een mooie en bijpassende hoes.

 

In het vliegtuig was het bommetje vol en voor ons hadden twee ouders twee kleine kinderen die een groot gedeelte van de tijd brulden om alles. Er is niks zo erg als in het vliegtuig zitten met brulkikkers voor een paar uur lang terwijl je wéét dat je echt nergens heen kunt. Mijn jongens vonden dit ook en bloedserieus werd hun vader gevraag; “Baba?! Waarom heb je niet 1e klas geboekt voor ons? :S Nu zitten we hier met huilende kinderen voor ons en we kunnen niet eens slapen of liggen!” Ik blijf hierom lachen, wat moeten mijn kinderen in een beschermde wereld zijn opgegroeid om te denken dat we “zomaar even” 1e klas hadden kunnen boeken, terwijl ik maanden ervoor wekenlang heb gezocht naar de meest voordelige manier om vakantie te vieren. Hen vertellen dat ze zelf als babies drie uur lang achtereen hebben gebruld op een vlucht van drie uur, maakte niet genoeg indruk om ze iets humaner te doen opstellen naar de andere babies toe. Dertien jaar later kan ik het eíndelijk navertellen met een lach, destijds heb ik stilletjes in mezelf mee zitten huilen. De action verkoopt hele goeie oordoppen hiertegen.

 

En ik had gelijk, thuiskomen is heerlijk! We vielen om vijf uur in de ochtend als een roos in slaap en de volgende ochtend stond mijn moeder alweer voor de deur met een paar brieven die gelezen moesten worden. Het normale leven kan weer beginnen en heimwee hoef ik voorlopig even niet meer te voelen.

Homesickness

 

Bron thumbnail: https://pixabay.com/nl/accessoires-strand-blauw-84528/

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.