Doe-het-zelf denken
November 13th, 2012 in Health & Beauty by Najat

Voor een bedrijf waar je alles zelf wilt doen, zelfs de producten ontwikkelt, geheel volgens eigen smaak en dit ook op de markt brengt heb je aardig wat drive nodig. Laten we dit vooral niet negeren.

Voldoening

Het is de voldoening van het creeëren waar de creatievelingen hun energie vandaan halen om verder te gaan. Het showen van de zelf geproduceerde producten en de kick van de verkoop als bevestiging voor hun creativiteit.

Goed om je heen kijken

Juist wanneer je een handeltje wilt beginnen met een product waarvan er dagelijks al miljoenen gemaakt worden, is het zeker handig om goed op de hoogte te zijn van wat er al op de markt is. Wordt bijna hetzelfde al in de Action aangeboden? Dan kun je beter 180 graden draaien en een andere koers nemen. Zoek websites die hetzelfde aanbieden als datgene wat jij wilt maken en wijk ervan af of borduur erop verder door het net iets handiger, mooier en/of uitgebreider te maken.

Creatie

Er zijn legio producten die op de keukentafel gemaakt kunnen worden en klaar voor de verkoop. Websites, sieraden, geboortekaartjes en tal van cadeauproducten. Bij het aanspreken van je eigen creatie is het van belang vooral rekening te houden met de wens van de consument zich te willen onderscheiden van de rest op een positieve manier. wanneer je dit doorhebt en weet hoe het aan te passen op jouw product dan heb je een begin (Nee, je bent er nog lang niet).

Voorbeelden

Producten die je zelf kunt maken zijn bijvoorbeeld armbanden, oorbellen, kettingen, sjaals, mutsen, broches, geboortekaartjes, flyers, bloemstukken,  Ipad hoezen, anti-allergene knuffels, tassen en daarnaast ook nog de dienst om het product te personaliseren. Dus een naam erop te zetten. Van sommige producten krijg je misschien ook nog een stoffige indruk, maar zie het juist als een uitdaging om dat om te zetten naar iets van deze tijd en mensen zover te krijgen dat ze het wel willen aanschaffen. Denk aan de oubollige radiokasten waar tegenwoordig een moderne installatie achter zit.

Inzet

Wanneer je een voorraadje hebt aangemaakt met leuke producten zul je dit moeten tentoonstellen om verkoop te genereren. Er zijn verschillende manieren hiervoor zoals een marktkraampje tijdens buurfeesten, een webshop of hyves en facebookpagina. Zolang je maar beseft dat dagelijkse aandacht om je product te showen broodnodig is. Hooguit een uurtje per dag kan al ruim verschil maken, want het is dat beestje, ergens in de buurt van je hart die lang en hard genoeg moet blijven kriebelen om jou door die zware eerste stappen heen te loodsen.

Groei

Iets waar je in het begin nog niet zo vaak aan denkt want je wilt het uberhaupt realiseren om te starten en dat is groeien. Echter toch

broodnodig om die weg uit te stippelen, want wanneer je weet waar je heen wilt groeien kun je de eerste stap makkelijker maken en overbruggen omdat het eindpunt niet ‘het starten van een onderneming’ is, maar ‘groeien naar een gewild product en/of uitbreiding ervan’.

 

Lees verder in deze week:

IN ANALYSE: Ik doe het zelf!

Ondernemingsplan: Idee, missie & strategie

Beauty vanuit de keukentafel

Simpele toepassingen, simpele ideeën

Doe-het-zelf denken

Geef je ogen de kost

COLUMN: Idee

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.