Column: Alles uit je dag halen
January 7th, 2013 in Health & Beauty by Najat

Tijdens je vrije dagen ver wonende  familie bezoeken is een van die dingen die jaarlijks terug op het programma komen. Tijdens die bezoekjes plannen we ook weer tripjes naar omliggende steden en bezienswaardigheden, zo verenigen we plezier en noodzaak en eindigen we op een vroege ochtend in hartje Strassbourg. De vorige avond hebben we tot in de late uurtjes zitten praten en omdat een neef bij het consulaat moest zijn, zijn we ook nog eens extra vroeg uit de veren de volgende ochtend. Even doorbijten, maar het lukt ons heus wel, dachten we met zijn allen tot het verloren momentje opdook waarop ik met mijn kinderen in de auto bleef wachten.

We stonden in een grote zijstraat geparkeerd en na wat geklets vielen we met zijn drieën in slaap. Even later werden we gewekt door het enorme lawaai van de sirene die steeds dichterbij kwam. Mijn kinderen vroegen me wat er aan de hand zou kunnen zijn en ook ik werd nieuwsgieriger toen de

er een loeiende brandweerauto onze straat inreed. Halverwege de straat keerde die auto om en stond pal naast onze auto stil. Twee mannen in brandweertenues sprongen snel uit de auto en liepen naar ons toe. De een maakte een rondje om de auto heen terwijl de ander naar binnen gluurde. Drie paar verbaasde ogen keken terug. We wisten niet wat ons overkwam! De man tikte op de autoruit en ik gebaarde dat ie wel open kon doen. ‘Ca va bien, madame?!’, vroeg de man. ‘Oui, oui!’ piepte ik terug.

Als er ooit een moment was waarop ik me het lulligst heb gevoeld, dan was dat wel de dag waarop er een complete brandweerafdeling voor mijn gesnurk moest uitrukken. Was ik maar vroeg naar bed gegaan, had ik maar een rondje gedaan in plaats van te slapen en had ik maar mijn dag beter voorbereid. Een voorbereiding die eerder had moeten beginnen dan de dag zelf.

Om dan toch een positieve draai aan het verhaal te geven, ik leerde een lesje en de  kinderen hadden een geweldig verhaal te vertellen aan de juf.

Lees meer deze week 1:

Multi tasken

Column: Alles uit je dag halen

Business Chique

Carierrevrouw vs huisvrouw

Lege telefoonbatterij? Geen zorgen

Ondernemingsplan stap 5

Donkere kringen? Zwarte thee!

Hoe stap jij de sale in?

Beautysleep

Quick make up

 

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.