Business Chique
January 7th, 2013 in Health & Beauty by Najat

Ook op kantoor willen we er natuurlijk stijlvol en volgens de laatste mode trends bijlopen. Maar hoe doe je dat als er op de werkvloer zogenaamde dresscodes zijn? Ik geef je graag tips hoe je er zo

wel zakelijk als modieus uit kunt zien, binnen de regels van het kantoorleven.

bulletin1Simpel maar chique met de handtas als eyecatcher.

Suit up

Een krachtig statement maak je met een outfit in stijl. Kies voor een mooie pantalon die – ook als je hakken draagt – lang genoeg is en mooi over je

schoenen heen valt. Ook mooi: een zwarte skinny in een nette stof.

Combineer je pantalon met een mooie blouse. Kraakhelder wit is altijd goed, maar een andere kleur is ook prima. Zolang je blouse maar netjes aansluit en niet teveel decolleté laat zien.

Niet altijd nodig, maar wel mooi: een bijpassende blazer. Ook hier geldt: zorg dat hij mooi aansluit. Vooral bij de schouders moet ‘ie goed vallen. Grote borsten en daarom het probleem dat een jasje nooit dichtkan? Koop een maatje groter die wel sluit en laat je blazer bij de kleermaker aanpassen.

Pencil skirt

De kokerrok, of pencil skirt, is natuurlijk het ultieme voorbeeld van vrouwelijkheid en het ideale kledingstuk voor op kantoor. Bovendien is de kokerrok erg veelzijdig en kan je ‘m op verschillende stijlvolle manieren combineren.

 

bulletin2De klassieke trenchcoat never goes out of style.

Trenchcoat

Bij een stijlvolle outfit hoort natuurlijk een net zo’n stijlvolle jas. Kies in de winter voor een mooie mantel in grijs, zwart, bruin of camel. Let ook op de lengte: een jas die net boven de knie uitkomt is zowel stijlvol als lekker warm en staat net wat mooier dan een jas die op de heupen valt. In de zomer is de trenchcoat een absolute favoriet. Deze klassieker, en door Burberry groot gemaakte jas, never goes out of style.

Finishing touch

De basis is nu gelegd. Je hebt een mooie en stijlvolle outfit die volledig office proof is. Nu is het belangrijk om je eigen stijl in je outfit te leggen. Doormiddel van accessoires, een mooie tas, kettingen en heels to die for creëer je een eigen en persoonlijke look.

 

bulletin3Een grote ketting of een blazer in een opvallende kleur maakt je outfit direct meer eigen.

Bezoek voor meer modetips fashion blog The Bulletin.nl

Draag jij andere kleding op kantoor dan in je vrije tijd of is jouw werk niet zo streng qua kledingvoorschriften? Laat het weten in de reacties!

 

Lees meer deze week 1:

 

Multi tasken

Column: Alles uit je dag halen

Business Chique

Carierrevrouw vs huisvrouw

Lege telefoonbatterij? Geen zorgen

Ondernemingsplan stap 5

Donkere kringen? Zwarte thee!

Hoe stap jij de sale in?

Beautysleep

 

 

Quick make up

 

 

 

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.