Beautysleep
January 4th, 2013 in Health & Beauty by Najat

Om het meeste uit je dag te halen

is slaap essentieel. Je lichaam en geest laden op voor de volgende dag en hoe beter dit gebeurt hoe meer je zult merken dat je kunt doen op een dag.

De spanningsboog

Hoe gek het

ook klinkt, het is juist heel logisch dat je het beste kunt ontspannen na een grote inspanning. Bedenk maar eens hoe heerlijk het is om in bed te kruipen na een flinke workout. Een flink inspanningsmoment helpt bij zoveel dingen zoals een betere bloeddoorstroming, sneller metabolism en beter ontspannen.

Koele slaapkamer

Waar je slaapt is net zo belangrijk. Zorg voor een koele kamer door altijd het kleinste raam op een kier te laten ongeacht het weer. De kamer blijft hierdoor altijd fris en wanneer je onder de wol kruipt ontspan je sneller door de warmte van je dekbed. Slaap je

naast een partner dan is een boxspring of aparte bedden de beste oplossing om niet wakker gemaakt te worden door de beweging van de persoon naast je. Met een topmatras heb je de kloof in het midden makkelijk weggewerkt.

Niet te laat eten

Laat eten en drinken is niet goed. Je maag wordt opgedragen het eten te

verwerken terwijl je de rest van je lichaam opdraagt te ontspannen en te gaan slapen. Dit werkt gewoonweg niet. Neem hooguit 2-3 uur voor het slapengaan een kalmerende thee. Dit is overal verkrijgbaar.

Elimineer je zorgen of zet ze op ‘pause’

Don’t worry, relax! Morgen zijn ze er nog! Ga nu gewoon slapen en morgen weer een dag. Bedenk wat je er deze dag nog aan kunt doen en besef dat je je zorgen beter het hoofd kunt bieden wanneer je ontspannen en opgeladen wakker kunt worden de volgende dag.

Slaap niet te lang

Twee, vier of zes uur per dag moet eigenlijk voldoende zijn. Acht uur slaap hoort in de categorie ‘uitslapen’. Met een oven aantal uur aan slaap wordt je wakker tijdens de REM slaap. Hierin zit je te diep in je slaap om er ontspannen van te ontwaken.

Slaap lekker!

 

Lees meer deze week 1:

 

Multi tasken

Column: Alles uit je dag halen

Business Chique

Carierrevrouw vs huisvrouw

Lege telefoonbatterij? Geen zorgen

Ondernemingsplan stap 5

Donkere kringen? Zwarte thee!

Hoe stap jij de sale in?

Beautysleep

 

 

Quick make up

 

 

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.