Afvallen door méér te eten
November 15th, 2016 in Health & Beauty by Najat

Het klinkt als muziek in de oren om meer te eten. Eetbuien zijn heerlijk om aan toe te geven, echter, afvallen lijkt daarmee nog verder weg. Met een paar kleine aanpassingen kom je al dichterbij het moment om jezelf helemaal te herprogrammeren en je eetbuien aan te pakken. Afvallen gaat daarna vanzelf. Het gaat er namelijk om, om die druk van het niet mogen eten niet meer te voelen. Met een paar extra tips naast mijn Deel I en Deel II kom je langzamerhand tot beter inzicht.

 

Afvallen door de juiste producten te eten

Een paar producten die je in huis kunt halen en als eerste naar kunt grijpen. Ze hebben een lage calorie gehalte en geven een vol gevoel. Om over te stappen op deze nieuwe eetgewoonte kun je in het begin jezelf nog altijd beloven die reep chocola erná te pakken. Groot kans dat je na een half uur alweer verzadigd bent en niets meer hoeft óf je neemt minder chocola. Het proberen waard in ieder geval. Het is handig om de calorieën een beetje in de gaten te houden, maar bij het herprogrammeren van jezelf en van je eetbuien af te komen is het niet het belangrijkste. Je eetbuien komen ergens anders vandaan dan je maag en het is belangrijk om eerst de bron aan te pakken. Afvallen is dan eigenlijk een bijproduct van je aanpassingen.

 

Tijdens het herprogrammeren moet je ondertussen ook gewoon eten. Hierbij is het handig om te weten wat je erbij kunt eten om het iets langer vol te houden. De overstap naar een ander menu wordt makkelijker terwijl je tijd hebt om tot het juiste besef te komen en weer verder te kunnen. Hieronder heb ik een aantal tips die je alvast mee kunt nemen. Blijf gerust nog eten zoals je altijd doet, maar let wel op het moment waarop je verzadigt raakt. Wanneer dit eerder is dan normaal, dan maak je vooruitgang.

 

  • Yoghurt, Neem een bakje yoghurt of kwark. Doe daar een eetlepel honing bij en/of wat fruit. Fruit uit de vriezer is ideaal hiervoor. Je hebt het altijd bij de hand. Eet dit voor een warme maaltijd of als tussendoortje. In het begin kun je zelfs 4 keer op een dag een bakje yoghurt nemen, zolang het maar helpt jezelf minder naar vet eten te doen snakken.

 

  • Muesli, 100 ml melk verwarmen en daar 3 eetlepels muesli in koken. Je krijgt een papje waar je heel gauw vol van raakt. Als smaakmaker kun je er wat kaneel of honing doorheen doen. Een theelepel jam erbij maakt de muesli helemaal af.

 

  • Fruit vóór het eten. Wanneer je trek hebt en je wilt naar een boterham grijpen, eet dan eerst wat fruit vooraf. Een banaan bijvoorbeeld, daarna maak je alsnog een boterham. Wanneer je 5 tot 10 minuten tussen het fruit en de boterham houdt is je trek alweer een stuk minder.

 

 

HEEL belangrijk feit over brood, je eetbuien en afvallen

Brood bestaat uit koolhydraten en deze zorgen er juist voor dat je meer trek krijgt erna. Veel mensen vallen snel af met een koolhydraat arm dieet en het zijn vaak die mensen die erg veel brood eten. Heb jij ooit een kwart zak chips op en de rest opgeborgen? Daarom! De koolhydraten laten je meer eten, ongewild en onbedoeld. Ik ben er niet voor om brood helemaal uit je dieet te bannen, maar minderen of beter gezegd; halveren. Let hier goed op wanneer je na 15.00 uur alleen nog eiwitten en groente hebt gegeten en je zult merken dat je minder trek hebt.

 

Waar haal je het geluksgevoel dan wél uit?

Het eten waar je zo blij van werd is door de tips minder geworden. Waar moet je nu het geluksgevoel uithalen? Je bent gezonder bezig, je zorgt voor jezelf en binnenkort gaan er dingen aan je lijf veranderen (afvallen, jeeejj!!). Trakteer jezelf op een gezichtsbehandeling of doe iets wat je al heel lang niet gedaan hebt. Blijf uit die koelkast en ga weer leven!

 

Lees ook:

Eetbuien, emotie eten, je demonen te lijf

Overgewicht door je eetbuien, herprogrammeer jezelf

 

afvallen

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.