Een huismiddeltje voor een zuivere huid
April 17th, 2016 in Health & Beauty by Najat

Je zit in je pubertijd of hebt te maken met een hormoonschommeling of je gezichtshuid is altijd al gewoon een probleemgebied geweest. Acne door medicijnen en stress veroorzaakt worden. We hebben hier een aantal huismiddeltjes op rij gezet en vergeet vooral niet het filmpje af te kijken waarin wordt uitgelegd hoe je het tomatenmasker moet opbrengen.

Het tomatenrecept heb ik gegeven aan een dame die ernstige last had van uitslag op haar gezicht. Haar wangen lagen helemaal open. Door de tomaat werd het eerst erger, maar daarna begon het te genezen en knapte de huid op. 

Tomato

Drink elke ochtend een kopje heet water waar je pure honing in hebt opgelost. Zeker in geval van erge acne is dit wel de moeite waard. Honing heeft een desinfecterende werking. 

Gebruik een mix van tomaat en citroendruppels als masker en laat dit ongeveer 30 minuten inwerken, daarna afspoelen. Dit droogt de acne direct uit. Doe dit wel in de avond zodat je gezicht met het zuur erop niet blootgesteld wordt aan zon/daglicht.

Breng met een wattenschijfje eiwit aan op je gezicht en laat dit 15 minuten inwerken. Na frequent gebruik wordt je huid hier zelfs helderder van.

zp8497586rq

7 reacties op “Een huismiddeltje voor een zuivere huid”

 1. Eline zei:

  Goed artikel! De moeite waard om te proberen!! Gr

 2. ikke-ikke zei:

  Tomaten zat hier, ga t een keer proberen haha..

 3. naoual zei:

  Goed artikel maar baby olie geen goed idee. Verstopt de huid namelijk. Jojoba olie een goede olie die niet verstopt.

 4. hafida zei:

  Goede huismiddeltjes behalve de baby olie indd. Ik als arabische schoonheidsspec zou adviseren Arganolie.
  Dit is een zeer goede olie voor zeer uiteenlopende huidjes. Ook een goedkoop scrubmiddel is bv een luchtige creme mixen met koffiedrap. Meng t doorelkaar en scrub je huid ermee. je krijgt een baby huidje. Ik deed dit al 25 jaar geleden door een artikel dat ik gelezen had als puber. Nu las ik laatst dat Douglas een creme heeft met koffie erin tegen sinasappelhuid etc. Ook droogt de koffie de puistjes uit.
  Probeer t maar, baat t niet dan schaadt t niet en t is een goedkoop en fijn scrubmiddel om onder de douche te gebruiken voor je hele lichaam.

 5. De zomer, je gezicht en het potje op het nachtkastje | Womanxyz, jouw online magazine zei:

  […] Acne: Een paar huismiddeltjes op rij […]

 6. Fatt zei:

  Thnx. Zeker de moeie waard om te testen…

 7. Siham zei:

  Ik heb nooit last gehad van acne, maar ik las laatst wel een erg interessant aanwijzing op een Dettol fles, desinfecterend middel. Een half dopje Dettol met een liter water mengen en hiermee je gezicht schoonwassen…Het klinkt logisch omdat het de bacterien doodt op je gezicht die de acne veroorzaken, maar zoals ik zei heb ik het nooit hoeven te proberen…