Waar online winkelen nog niet is ontdekt
May 31st, 2012 in Fashion by Najat

Of gewoonweg wordt genegeerd! Wanneer je in Parijs bent, de Eiffeltoren gezien hebt, gekwijld in Galerie Lafayette, gedroomd in het Louvre, dan is het onderhand eens tijd om te shoppen zonder er teveel bij stil te staan.

St Denis, een plek die eerder bekend is bij de parisiennes. De naam heb je eerder op verkeersborden gezien maar geen aandacht gegeven omdat het nog geen bel deed rinkelen. Trek vandaag je ballerina’s aan, in ieder geval geen hakjes, de kinderkopjes krijgen je anders op je knieën.

In een straat die eigenlijk ooit bedoeld is als zijstraat van de werkelijke hoofdwinkelstraat, gebeurt het. Hier geen last van online winkelen, alles draait nog op volle toeren. Mooie schoenen, veel schoenen en aan elk rek unieke toppen of tunieken. Als je het mij vraagt gelden hier geen prijsafspraken maar productafspraken. De winkels lijken hetzelfde, veelal eigendom van Aziaten, smalle winkelpaden die geen enkel probleem zijn voor de petit parisienne natuurlijk, want op die manier kunnen er nog meer kleding hangen. En elke winkel heeft haar eigen assortiment.

De modetrends hebben ze hier ook helemaal door. Colorblocking? Colorblocking it is! Waar de rest van de wereld nog achter moet komen heeft hier altijd bestaan. Beleving, je beleeft het winkelen. Je loopt een winkel binnen en alles glinstert je tegemoet. Boven in de hoek hangt een tv met Aziatische soaps erop. Je wilt ook elke kledinghanger doorspitten want er hangen geen twee dezelfde. En waag het niet meer dan maatje 42, hooguit, te dragen! Bij de kassa wordt er zo nu en dan genadeloos voor gekropen of er komt een andere winkeleigenaar van de overkant wat naar zijn collega roepen. Uiteindelijk ben je dankbaar dat je mag afrekenen.

Maar een drukke winkelstraat trekt meer aandacht en zoals dat in Parijs op meerdere plekken gaat, worden hier en daar hoeken op straat, of frontaal in het midden, plekken gebruikt door een ander soort ondernemer. In gedachte salueer ik voor de illegale mannen die van een winkelwagen een popcornkraam hebben gemaakt en gewoon nog goed draaien ook, respect!

Na een pannenkoek bij een minder illegaal uitziende kraam kun je voor de rest van de dag er weer tegenaan. Ondertussen kun je je vergapen aan de diversiteit aan mensen op straat of het schouwspel van de verkoper van neptassen. hij plukt zijn

weglopende klanten letterlijk weer terug van de straat en lokt ze terug naar zijn kleedje op de grond.

Gewoon niet moeilijk doen. Dat is wat hier aan de hand is, gewoon niet moeilijk doen. Irriteer je aan niemand en niemand irriteert zich aan jou. Bekijk, geniet, koop of laat staan en loop door.

 

LEES OOK:

Wat te doen dit weekend?

Genieten van elk seizoen

Hoe nu verder?

Onderhandelen voor mammies

Jij en jouw zelfvertrouwen

Zijn ze gek geworden?

De kracht van gember

Kopje suiker lenen? Een gat in de markt!

Stiletto’s of teenslippers

Het recept om een goed idee uit te werken

Hoe organiseer ik een workshop?

Voorjaarsmoeheid

Avocado’s zijn goed voor je

Goed idee: Goedkoper reizen!

Red Velvetcake

How to

Keukenprinses to be?

Cupcakes

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.