Jezelf heruitvinden
November 6th, 2012 in Fashion by Najat

Waar zijn mijn kleren gebleven? Ik heb niks om aan te trekken. Nee echt, helemaal niets. Wat heb ik vorige winter allemaal aan gehad? Daar moet toch iets van overgebleven zijn? Terwijl ik mijn geheugen probeer op te frissen en mezelf in herfst modus probeer te krijgen na een vakantie aan de Turkse rivièra, zoek ik al mijn kasten door. Er moet hier toch op zijn minst 1 fashionable outfit hangen die me gaat beschermen tegen de onvergeeflijke kou (het is wel 7 graden hier!). Elk seizoen is het weer raak. Ik raak gehypnotiseerd door de nieuwe collecties die in de winkels komen te hangen. Van schoenen tot aan sjalen, we worden verleid om al het oude weg te doen en te vervangen door nieuwe, stralende, frisse kleuren, patronen en pasvormen. Ik ben absoluut een shop-a-holic in de maak, maar dit jaar besloot ik het anders aan te pakken. Met kasten die uitpuilen en een strikt budget voor nieuwe aanschaffingen wilde ik er alles uithalen wat erin zat. Bij deze presenteer ik mijn drie stappenplan voor een nieuwe arderobe met een beperkt budget.

 

Stap 1: Inventarisatie

Na mezelf 3

uur op mijn kamer opgesloten begin ik eindelijk een beetje overzicht te krijgen. Wat houd ik, wat gooi ik weg en de twijfelgevallen zijn van elkaar gescheiden. Daarna heb ik deze per categorie (jurkjes, topjes etc) en op kleur gecoördineerd. Uiteindelijk doe ik een vondst die mijn avond helemaal goed maakt, door een stoere jack te vinden die ik al jaren niet heb aangedaan. Deze past bij de trend van korte leren jasjes die deze najaar helemaal in is.

 

Stap 2: Research

Nu de zaken op orde gesteld zijn is de vraag wat te doen met de ‘oude’ kledingstukken, om er dit jaar toch een nieuw gevoel bij te krijgen? Dus deed ik zoals elkander en ging een beetje googlen en youtuben om inspiratie op te doen. Hieronder vind je een aantal mooi, gefilmde clips van een vlogger die leuke combinaties weet te maken van haar outfits.

 

Herfst fashion

 

Spelen met laagjes

Voor de feestdagen

 

Stap 3: Creatief zijn

Met de opgedane kennis kun je een nieuw blik werpen op al je kledingstukken en hoe deze op een andere manier gecombineerd kunnen worden. Voor de twijfelgevallen kun je creatiever zijn. Dit zijn kleren die maar een paar keer gedragen zijn, maar net iets missen om je favoriet te worden. Hou je van handenarbeid en een uitdaging, kijk en naar de volgende filmpjes om te zien hoe je met een paar simpele aanpassingen een kledingstuk (of accessoire) een make-over geeft.

 

Elke dag een andere kraag:

 

Stoere jeans

 

Ombre sieraden

 

 

Ben jij geinspireerd geraakt door dit artikel en aan de slag gegaan in jouw kledingkast ? stuur ons dan een foto van jouw nieuwe creatie en wij delen hem op facebook !

Editie week 45

In analyse: Ups and downs

Jezelf heruitvinden

Vermoeidheid die je opbreekt

Jij en jouw huis

Er van tussen!

Opgeven? Niet vandaag!

Feelgood: Prikkel je zintuigen

De sjaal, HET winteraccesoire

 

LEES OOK:

Business

Het recept om een goed idee uit te werken

Hoe organiseer ik een workshop?

Kopje suiker lenen? Een gat in de markt!

 

Lifestyle & smalltalk

Aan de man

Genieten van elk seizoen

Onderhandelen voor mammies

 

Health & beauty

Avocado’s zijn goed voor je

De kwaliteiten van olijfolie

De kracht van gember

 

1 reactie op “Jezelf heruitvinden”

  1. Ssims zei:

    Leuke filmpjes zeg!

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.