Hoe ga je NIET gekleed naar een bruiloft
November 30th, 2016 in Fashion by Najat

Ken je dat? Je gaat naar een bruiloft en niks is zoals je had verwacht. Je komt daar aan op een donderdag of zondagavond omdat de zaal dan goedkoper is. Daarna mag je gaan zitten aan een tafel met decoratie die je 2 bruiloften geleden ook al had gezien. Wanneer de bruid komt lijkt ze er de kantjes vanaf te hebben gelopen met haar jurk èn de outfits van haar entourage. Slappe bedoening allemaal en dan heb ik het niet eens over het diner. Of te koud, of niet lekker of te laat of de verkeerde catering. Jakkiebah!

 

Inderdaad, jakkiebah, dat je je als gast zo durft op te stellen..

 

Ik vind feesten heerlijk! Heel even had ik een periode waarin ik er tegenop keek om te gaan. Het was veel werk om mezelf ‘s avonds nog in de steigers te zetten. Op vrijdag en zaterdagavonden wil ik ook nog het liefst in mijn flanellen huispak op de bank zitten. Achteraf denk ik dat het meer met mijn kinderen te maken had die nog jong waren. Maar nu zij ouder zijn en ik minder omkijken naar heb, heb ik meer energie om een feest te omarmen als een moment voor mijzelf.

 

Nu kijk ik daar anders tegen. Wanneer ik weet dat ik een feest heb werk ik er juist naartoe. Ik zorg dat ik heb opgeruimd, mijn haar op tijd gewassen en eventueel een maskertje. Op de dag zelf kook ik vroeg en laat ik een volle pan met eten achter voor de mannen thuis. Kleren en make up heb ik een dag van te voren al klaargelegd of in ieder geval over nagedacht wat het gaat worden zodat ik er direct naartoe kan lopen. Op het feest zelf nestel ik mezelf in een stoel en kom er meestal de hele avond niet uit tenzij mijn favoriete dansliedjes worden opgezet.

 

Outfit

Mijn outfits houd ikzelf meestal rond de 200,-, schoenen incluis. Ik investeer in schoenen die fijn zitten en bij meerdere outfits passen, maar met jurken ben ik zuiniger mee. Ik koop meestal een stofje en laat het op maat maken, meer dan 180,- bij elkaar hoeft het niet te kosten. Waarom? De meeste dure jurken hebben de meesten al aan, dus exclusief ben je al niet meer. Daarnaast geef ik mijn geld liever uit aan een weekendje weg of gezellig avondje met vriendinnen.

 

De echte irritatie op een bruiloft

Op de meeste feesten kun je aardig je gang gaan wat outfits betreft, maar bij een bruiloft moet je toch oppassen. Terwijl ik daar zit en de lekkernijen wegwerk, kijk ik gretig om mij heen en het is inmiddels niet alleen mij opgevallen, maar er zijn dames die gewoon KICKEN op aandacht.

 

Waarom draag je wit?

Van alle kleuren, draag je wit op een bruiloft. Not done! Wit laat je voor andere feesten, op een bruiloft kies je een andere kleur. Jij staat niet in het middelpunt, maar de bruid. Het is haar dag in haar leven, dus respecteer dat! Het maakt je wanhopig..

 

All the way

Op Marokkaanse bruiloften heb je al helemaal veel te zien. De dure stoffen van minimaal 300,- vliegen je om de oren, want iedereen wilt erbij horen. Wanneer je uiteindelijk toch beseft niet in een vereniging terecht te zijn gekomen met een bepaalde uniforme dresscode, krijg je plaatsvervangende schaamte.. De tweede en derde jurk die de bruid draagt is meestal van dezelfde stof en kleur. Nu kan en mag dit wel, maar wat doen veel gasten, ze gaan voor hetzelfde stofje, hetzelfde kapsel en dezelfde make up. Teveel is nooit goed en zeker vandaag niet. Bescheidenheid siert de mens en zo ook jouw outfit vandaag. Je had zin in de jurk? Prima, laat het haar en de make up achterwege. Had je zin in de make up en het haar, dan laat je de jurk achterwege. it’s all about balance!

 

Net niet all the way

En dan hebben we nog niet eens gesproken over de schoenen! Dan hebben veel dames flink in de portemonnee getast voor hun look die dag, maar als je naar de schoenen kijkt, zijn het de welbekende Made-in-China-bought-from-Abdijstraat-fallen-in-bijouxbox schoenen voor 2 tientjes. Jah, heb je dan toch zoveel uitgegeven, spendeer dan ook aan wat mooie schoentjes die het bekijken waard zijn. De meeste voldoening haal je toch uit schoenen, je vindt ze in de sale of online in een uithoek die niemand nog heeft ontdekt, maar je hebt wel wát. Schoenen gaan langer mee en je kunt ze met meer outfits combineren zelfs wanneer je alleen maar uit eten gaat.

 

Too much sugar

Nu zit ik dan de hele avond suikers weg te werken en misschien dat daarom mijn hersenen overuren draaien Maar misschien moeten dames zich zo wel blijven kleden, anders heb ik niks om naar te kijken. Die jurk van mijn moeder met sjaal, ring, armband, riem en schoenen in dezelfde kleur is nou ook niet echt boeiend te noemen.

 

Go classy

Vooral de jongere meiden moeten eens wat meer hun smaak naar voren brengen en er niet willen uitzien als één uit duizenden. Opvallende make up of iets totaal anders qua outfit en je steelt meer de show, zolang je maar oplet dat het een beetje klasse uitstraalt en je niet de bruid voor de voeten loopt, want ééns is het jouw dag.

bruiloft

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.