Burkini of bikini, waar irriteerde ik mij het meest aan?
September 7th, 2016 in Fashion by Najat

Eenmaal in het zwembad en met mijn hoofd een paar keer goed onder water te zijn geweest, kon ik wat helderder om mij heen kijken. Wie was er ook allemaal in dit hotel en wat voor plannen hadden zij allemaal? Het eerste wat je natuurlijk opvalt, is de kleding. Ik heb alles voorbij zien komen, van bikini tot burkini en alles daartussenin. In Europa was het nog een groot gespreksonderwerp toen ik vertrok, maar hier leek niemand er wakker van te liggen. Dames konden in allerlei modelletjes het water in.  Tweedelig of driedelig, blote buik, haltertop, driekwart broek en de kleuren waren nog uitgebreider. Toevallig waren er in het hotel veel autochtone turken en hun houding was meer dan tolerant, ‘ik kleed me hoe ik wil en jij kleedt je hoe jij wilt, kom laten we zwemmen’.

 

Het belangrijkste lijk je even te vergeten wanneer je overheidsgeld verslindende gesprekken op tv hoort: Het waterpret! De zon scheen voor iedereen even hard en daarom kwam ik tot de volgende conclusie dat ze beiden overeenkomsten hadden, namelijk:

 

Allebei hadden ze:

  • Even veel plezier in en rondom het water
  • Stonden in dezelfde rij voor de glijbaan
  • Dezelfde rondingen of gebrek aan
  • Dezelfde kinderzorgen, brullers, poepers, etc.
  • Dezelfde verzopen look na het zwemmen

 

Naarmate de vakantie vorderde zag je steeds meer mannen maar eieren voor hun geld kiezen en een shirt aantrekken nadat ze de eerste verbrandingen hadden gevoeld. Moet kunnen zeg ik. Of iemand meer of minder aanheeft moet niet de aandacht krijgen, dan wel of iemand netjes naar het toilet gaat en zichzelf netjes was voor ie het water weer terug inspringt. Van dichtbij zag ik ook dat de burkini’s gemaakt waren van waterdoorlatende stoffen. Dat is wel weer zo handig voor de hygiëne en fijn dat iemand de moeite neemt om zich naar de situatie en activiteit te kleden zoals een shirt aan in het restaurant.

 

Grootste irritaties

Waar ik me het meest aan ergerde waren de mensen zónder zwemoutfit. Het lef om gewoon in shirt en short te verschijnen en vooral 1 exemplaar liep ook nog eens in een wit hemd dat nog doorzichtiger werd na het zwemmen en we helemaal konden zien dat ze geen BH droeg. Wat is dat toch met bejaarde vrouwen en geen BH? Je hebt dit hotel kunnen betalen dus dan mag ik wel aannemen dat je wat gepaste zwemkleding ook kunt aanschaffen, niet?

 

Mijn favo zwemoutfit was toch de sixties badpak. Van achteren liep ie rond onder de billen en van voren leek het wel het bovenstukje van een lieflijk jurkje. Donkerblauw met een rood accent. Dat ze nog bestaan, prachtig!

 

Wat ikzelf aanhad? Ik hield het bescheiden dit keer. Twee keer achter elkaar zo erg verbrand dat ik nog de littekens ervan op mijn rug zie, dus het werd een surfshirt en een zwembroekje eronder. Heel fijn, hoefde niets meer recht te trekken of op te letten dat er niets uit floepte. Het ging om het genieten en zorgeloosheid en dat zal voor de meeste van ons gelden. Je hebt een jaar lang hard gewerkt, achter de kinderen aan gerend en geblogd. Er is geen ruimte om je te irriteren, behalve voor je uit dromen en in de gaten houden wanneer je weer een drankje gaat halen.

Burqini

SCI D\'ACQUA

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.