5 tips om je schoenen goed te verzorgen.
March 1st, 2012 in Fashion by Najat

Het is heerlijk om iedere dag een keuze te kunnen maken in welke schoenen ik die dag ga dragen. Ik heb echt een enorm zwak voor merkschoenen. Maar ja, welke vrouw heeft dit nou niet?

Om daarvoor te zorgen Online generic cialis 100 mg kan jezelf natuurlijk helemaal gek maken door telkens nieuwe schoenen te kopen, maar dat is niet altijd even verstandig. Als je jouw schoenen goed verzorgt en onderhoudt kan je er een stuk langer van genieten! Hieronder staan 5 tips om er voor te zorgen dat jouw damesschoenen langer mee gaan:

  1. 1.    Vlekken verwijderen

Niets is vervelender dan vlekken op je schoenen die je er niet uit krijgt. Ik raadt je aan om deze vlekken verwijderen met een speciale vlekkenreiniger of schoonmaakazijn. Dep de vlek voorzichtig schoon, het is de bedoeling om de vlek weg te krijgen en er geen nieuwe vlekken bij te maken!

  1. 2.    Glansborstel

Ik heb twee glansborstels. Deze gebruik ik als ik mijn schoenen meer wil laten glimmen. Het werkt heel simpel: wrijf met de ‘ spons’  over je schoen en hij zal glimmen als een spiegeltje!

  1. 3.    Schoenpoets

Als je seizoensgebonden schoenen (winterlaarzen of sandalen) opbergt kan je ze insmeren met een dikke laag schoensmeer. Poets het niet uit, maar berg je schoenen op met een dikke laag schoensmeer erop. Na een half jaar komen ze weer als nieuw uit de kast! De schoenpoets zorgt er namelijk voor dat het leer van je schoenen gevoed wordt terwijl ze in de kast liggen te wachten.

Zorg ervoor dat je standaard een aantal kleuren schoenpoets in huis hebt: minimaal een zwart, bruin, wit en transparant. Het is daarnaast aan te raden om een bijpassende kleur schoenpoets bij al je nieuwe schoenen te kopen. Poets je schoenen altijd voordat je ze aan doet en als je weet dat je ze een tijdje niet gaat dragen.

  1. 4.    Beschermende spray

Zodra je thuis komt met je nieuwe aanwinsten is het verstandig om ze direct in te spuiten met een beschermde en waterdichte spray. Zo hou je de schoen mooier en krijg je minder snel vlekken en beschadigingen op je schoenen.

Je hebt sprays in alle varianten: voor kunststof, voor leer, voor suède en voor alle andere stoffen. Zorg ervoor dat je de juiste spray gebruikt op de juiste schoenen. Om je schoenen mooi te houden kan je het beste iedere maand je schoenen in sprayen. Spray een gelijkmatig laagje over de schoen van een afstand van 30 centimeter.

  1. 5.    Ga naar de schoenmaker!

Vliegt het dopje van je hak? Laat je zool een beetje los? of gaat er iets anders stuk aan je schoen? Ga gewoon naar de schoenmaker. Deze kunnen voor een paar euro je schoenen weer als nieuw maken, dus waarom zou je gelijk nieuwe kopen?!

Dit artikel is geschreven door Marlies van Sjoez.nl. Sjoez.nl is een online shop voor damesschoenen en herenschoenen.

Laat een bericht achter

Je moet in loggen om te reageren.